LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Novo mjesto za ljubitelje piva i roštilja u prekrasnom povijesnom ambijentu

Splitska palača Dešković postala je dom velikom pubu rađenom po uzoru na fun&bbq pubove Londona i uređenom u popularnom industrijskom stilu
03. svibnja 2016. u 08:30 1 komentara 878 prikaza
pub fabrique
Foto: Maksim Bašić
Pogledajte galeriju 1/16

Hrvatska je dobila novu prelijepu gastro senzaciju koja ostavlja bez daha. Povijesna splitska palača Dešković, koja se nalazi u strogom centru grada, dom je novom neodoljivom pubu Fabrique.

Industrijski dizajn spojen s dalmatinskim šarmom zadovoljava vodeće svjetske trendove i vodi vas na nezaboravno više osjetilno putovanje. Sam ulazak neodoljivo podsjeća na ulaz u neku staru tvornicu željeza, no udahnutu duhom modernog doba, a otuda i naziv Fabrique.

No, pogledate li malo dublje kroz prostor očarat će vas jedinstveni interijer sa zidovima od kamena i cigli palače Dešković iz 1958. godine koji su ostali netaknuti. Kako i priliči zamišljenoj tvornici, sve unutar puba jedinstveni je ručni rad, počevši od željeznog šanka, drvenih stolica i stolova, rasvjetnih tijela do brojnih zidnih instalacija. Personalizirane ilustracije pubu su dale posebnu čar.

pub fabrique | Autor :  Maksim Bašić Foto: Maksim Bašić

Fabrique je nastao po uzoru na fun&bbq pubove Londona gdje se u restorane dolazi zabavljati prije samog odlaska u neki klub. To će biti prostor koji će okupljati osobe željne druženja i uživanja. Fabrique će biti jedinstvena destinacija zabave sa šarmom i duhom Mediterana u kojemu nikada nećete biti sami. Novi je ovo projekt splitske ugostiteljske grupacije F group nastao sa željom da se gradska gastro scena obogati i stvori potpuno novo mjesto za uživanje u pivu i vrhunskom roštilju. Fabrique ima kapacitet od 160 sjedećih mjesta, te još te 40 mjesta na terasi.

pub fabrique | Autor :  Maksim Bašić Foto: Maksim Bašić

Pouda ovog novog omiljenog okupljališta Splićana te brojnih turista sadražava 50-ak vrhunskih piva, od kojih je osam točenih ali i sve popularnija domaća craft piva. Spoj povijesti i modernog doba vidi se i u samom meniju. Vrhunski zatvoreni roštilj novije generacije na ugljen Josper Grill trenutačni je hit u svijetu jer omogućuje brzu termičku obradu i očuvanje izvornih okusa i sokova mesa, ribe i povrća te ne isušuje namirnice što tradicionalnu ponudu s roštilja oplemenjuje novim okusima te finim mirisom i okusom dima.

pub fabrique | Autor :  Maksim Bašić Foto: Maksim Bašić

Sadržajno bogati program Fabrique puba bit će popularni pub kvizovi, dok će se u lipnju i srpnju uz vrhunsko pivo i roštilj organizirati i praćenje utakmica Europskog prvenstva u nogometu.

Kako izgleda ostatak interijera Fabriquea, pogledajte u našoj fotogaleriji!

>>Najljepša lokacija u Zagrebu dobila je izvrsno uređen bistro