NOVI ŽIVOT

Ekološki osviješteni i u opremanju doma: komadi od recikliranih materijala

dnevna soba bijela shabby
Foto: Thinkstock
06.08.2015.
u 17:00

Današnje tendencije u arhitekturi i dizajnu uvelike su usmjerene održivosti i korištenju recikliranih materijala. Budite i vi dio toga trenda!

Kada je o materijalima od kojih stvaraju svoje kreacije riječ, fokus produkt dizajnera sve je usmjereniji na one već korištene. Za njih to nije samo profesionalni izazov, nego i doprinos ekologiji i održivu razvoju.

Upravo su održivi razvoj, zeleni dizajn i reciklirani materijali sve češći put koji slijede u svojim projektima arhitekti i dizajneri interijera i produkt dizajneri. Želja za zdravijim životom, očuvanjem okoliša i komunikacija sa njim, kao i prirodom urodila je time da su stvari kojima namještamo stan ili ured od recikliranih materijala.

Na taj način iskorišteni predmeti i materijali ne završavaju na smeću nego dobivaju novu šansu - kao nova sirovina za novi proizvod.

Nudimo vam nekoliko komada za vaš dom od recikliranih materijala.

Foto: Promo fotografije
Lagana, udobna i živahna Locksta lounge stolica čiju navlaku možete skinuti i prati u perilici na 40°C postoji i u tirkiznoj i narančastoj boji (Ikea, 299 kn)

Foto: Promo fotografije
Zanimljiva kolekcija produkt dizajna Krunoslava Kovača od recikliranog drveta hrasta ili oraha, uključuje, osim ove klupice, i fotelje, komodu, stolce, stol i klupu (Hrastico, 3500 kn)

Foto: Promo fotografije
Poznati Emecov stolac Navy Chair, zbog svoje lakoće prvobitno napravljen za podmornice, sastoji se od recikliranog aluminja, tj. 111 limenki Coca Cole (Themelia, 3430 kn)

Foto: Promo fotografije
I plastika može biti reciklirana - dokaz su veseli šareni tepisi od polipropilena za interijere i eksterijere, dimenzija 150x240 cm i u nekoliko boja (Harvey Norman, 890 kn)

Foto: Promo fotografije
Posuda dimenzija 30x16x62 cm namijenjena je za odlaganje hrane, sitnica, a može biti i vanjska tegla za cvijeće i začine (Modus, 166 kn)

Foto: Promo fotografije
Idealna za odlaganje modnih dodataka, kućanskih sitnica i dragih uspomena, set kutija Kvarnvik napravljen je od recikliranog laminatnog kartona s čeličnim dodacima (Ikea, 89,90 kn)

Foto: Promo fotografije
Minimalistički dizajniran i ekološki osviješten novčanik Albana Ghizzonija od impregnirane celuloze, dimenzija 11x18 cm, idealan je za odlaganje kreditnih i ostalih kartica, dokumenata i iskaznica toga formata (Modus, 86 kn)

Foto: Promo fotografije
Dizajnerica Maja Mesić jako voli raditi s recikiranim materijalima što dokazuje i ovaj prekrasan tepih od gume. Odlična je zvučna i termalna izolacija, a isporučuje se u modulima i slaže poput puzzli. (Dizajnholik, 3300 kn za promjer od 150 cm)

>>100% prirodno: vrtne posude od vune

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije