Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Edge tehnologija raste neviđenom brzinom

Edge je tehnologija primjene značajne procesorske snage na udaljenim lokacijama, odnosno na poziciji same bazne stanice
10. srpnja 2019. u 09:43 0 komentara 26 prikaza

Svjetski lider u području telekom i IT infrastrukture – Vertiv, posljednjih je pet godina provodilo globalno istraživanje «Podatkovni centar; Istraživanje mogućnosti 2025» koje u svojoj trenutnom nadopunjenom izdanju naziva «Podatkovni centar 2025.: Bliže Edgeu» donosi nove zaključke koji ukazuju na veliku razliku unutar stanja industrije u kratkom vremenoskom razmaku. Istraživanje je uključivalo više od 800 IT profesionalaca i predstavlja novu viziju podatkovnog centara budućnosti. Migracijom na edge tehnologiju mijenja se i način na koji današnji predvodnici u industriji razmišljaju o podatkovnom centru sa širokim ekosustavom koji se sastoji od mnogih vrsta postrojenja i sve se više oslanja na edge mrežu. Edge je tehnologija primjene značajne procesorske snage na udaljenim lokacijama, odnosno na poziciji same bazne stanice. Od svih ispitanika koji imaju edge lokacije danas ili se očekuje da će imati edge lokacije u 2025. g., više od polovice (53 %) očekuje da će se broj edge lokacija narasti za najmanje 100 %, a njih 20 %
očekuje rast od 400 % ili više. Sveukupno, ispitanici istraživanja očekuju da će ukupan broj edge computing lokacija porasti za 226 % od danas do 2025.

„U samo pet kratkih godina uvidjeli smo pojavljivanje potpuno novog segmenta ekosustava, potaknutog potrebom za smještanje obrade podataka bliže korisniku”, rekao je Rob Johnson, izvršni direktor tvrtke Vertiv. „Ta nova distribucijska mreža oslanja se na kritičnu misiju edgea koji je značajno promijenio način na koji razmišljamo o podatkovnom centru.”

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.