Šišanje i čitanje

Dosadno vam je? Otiđite u "Elf" na frizuru i pročitajte knjigu

frizerski salon Elf
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/11
27.10.2014.
u 15:00

Zavirili smo u interijer frizerskog salona, koji osim stardarnih usluga nudi i upuštanje u kvartovskom dnevnom boravku


Koncept interijera Frizerskog salona "Elf" postavila je arhitektica Daša Manojlović, dugogodišnja klijentica vlasnice Željke Čuček, s namjenom da frizerski salon postane dnevni boravak kvarta.

- Bila nam je želja stvoriti prostor u koji će klijenti rado svratiti i u prolazu, bez dogovora, na šišanje, frizuru ili katkada "samo" na kavu i druženje - otkriva arhitektica Daša Manojlović. Stoga i nekoliko neočekivanih elemenata uređenja. Umjesto magazina i dnevnih novina, bitan element u prostoru je polica s knjigama, mini biblioteka s ponudom različitih naslova među kojima svatko može pronaći nešto za sebe pri čemu su klijenti pozvani posuđivati i mijenjati knjige, ili po želji i nadopuniti biblioteku s nekim naslovom po svom izboru.

Foto: Grgur Žučko/pixsell

Prostor svojom veličinom bi mogao imati i više radnih mjesta, ali arhitektica se odlučila na slobodnu organizaciju koja prostoru daje poseban karakter i atmosferu. Primjerice, prostorni okviri od jasena s ogledalima, daju mu dozu prozračnosti i razigranosti. Prije uređenja interijera, koji je tijekom godinama imao različite namjene, prostor je prošao temeljitu rekonstrukciju. Jedan od najzahtjevnijih poslova bilo je izoliranje vanjske ovojnice i podgled ravnog krova kako bi se dobila što veća energetske učinkovitost.

Foto: Grgur Žučko/pixsell

- Skidanjem spuštenog stropa otvoren je prostor, a ritam nosivih greda dodatno je naglašen postavljanjem rasvjetnih tijela pri čemu velike žarulje i vidljivi ventilacijski kanali daju prostoru željeni industrijski štih - naglašava arhitektica, dodajući kako je s obzirom da je lokal dio niza lokala s karakterističnim izlogom od tamnosmeđeg eloksiranog aluminija, kao i da je postojeći pod od svijetlog kamena zadržan zbog svoje kvalitete, karta boja temeljena je mahom na zemljanim tonovima, od svijetlo bez, boje pijeska i sivih tonova pa boje čokolade.

Foto: Grgur Žučko/pixsell

Dotad neuređena galerija iznad prizemlja naglašena je upotrebom crne boje i ogradom odignutom od poda kroz koju se vidi čupavi travnati pokrivač. Umjetna trava na katu odabrana je kao potpuna suprotnost kamenu u prizemlju, topli pod izražene teksture i boje podcrtavajući ideju galerije kao mini spa prostora ispod kojeg se u prizemlju događaju božanstveni specijalni tretmani kose.Sva radna oprema u prostoru izrađena je po mjeri, a glavni materijal je drvo. Prostor za sjedenje opremljen je lounge metalnim stolcima i klub stolićem. Pojedini detalji, kao fotelja žarke boje ili šareni jastuci na prozorskim klupčicama, zapravo samo naglašavaju prevladavajuće smirene zemljane tonove. Svoje mjesto u interijeru našle su i odabrane biljke.

Foto: Grgur Žučko/pixsell

>> Za zavaliti se: "Balončičić" sofa mekana je poput oblaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije