IZLOŽBA

Domaći dizajnerski talenti predstavljaju svoje radove

izložba mladi dizajneri
Foto: HDD
1/4
05.07.2016.
u 10:04

U galeriji HDD studenti zagrebačkog Studija dizajna izložit će svjetlosne instalacije bazirane na njihovim predviđanjima inovativne upotrebe svjetla i umjetne rasvjete

U četvrtak, 7. srpnja u 20 sati u HDD galeriji otvara se izložba Svjetla budućnosti, drugi od dva izložbena postava objedinjena nazivom Dva primjera sa Studija dizajna. Kroz niz svjetlosnih instalacija u galerijskom prostoru bit će predstavljeni koncepti studenata diplomskog studija zagrebačkog Studija dizajna bazirani na njihovim predviđanjima inovativne upotrebe svjetla i umjetne rasvjete u interaktivnim ambijentima budućnosti.

Prilikom otvorenja izložbe održat će se i kratak razgovor s Andreom Hercog, Mladenom Orešićem i Ivanom Fabrio te studentima Studija dizajna kojim zaokružujemo ovo dvokratno izložbeno predstavljanje.

Foto: HDD Galerija
Nataša Njegovanović: Interaktivne svijetleće tapete

Mini ciklus Dva primjera sa Studija dizajna zamišljen je kao prezentacija primjera dobrih edukacijskih praksi u dizajnerskom obrazovanju, ovog puta s fokusom na projektima sa zagrebačkog Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U tom smislu, riječ je o svojevrsnom nastavku sličnih izložbenih projekata koji su predstavili aktivnosti Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu (izložbe Interakcije, 2012.; Eutropija – Uvod u spekulativnu dizajnersku praksu, 2015.) i Sveučilišta Sjever (Život na Sjeveru, 2014.).

Foto: HDD Galerija
Laura Mrkša: Temporal Motion Light

Osim što ovaj mini-ciklus prikazuje visoke standarde i inovativne pristupe u obrazovanju mladih autora, on zapravo kroz teme koje povlače dva njime obuhvaćena projekta ukazuje i na važnost promišljanja dizajna u širem kontekstu. U slučaju izložbe Dizajn za društvene promjene riječ je bila o kontekstu društva, ideji ljudskih prava i društvene promjene, dok se u drugoj izložbi iz istog mini-ciklusa bavimo dizajnom u kontekstu tehnologije i zamišljanja budućnosti.

>>Pogledajte kako hrvatski dizajneri gledaju na aktualnosti u društvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije