PRESTIŽ

Saznajte koji domaći dizajneri izlažu svoje radove u New Yorku

radovi za new yort design week
Foto: Promo fotografije
1/8
30.04.2015.
u 08:30

Na poznatom New York Design Weeku po prvi će puta biti upriličena izložba hrvatskog produkt dizajna u SAD-u

Domaći dizajn bit će, sudeći po broju izložaka odnosno njihovih dizajnera koji će predstaviti svoje radove, dostojno predstavljen na prestižnom i poznatom New York Design Weeku i to u sklopu manifestacije Wanted Design koja će trajati od 8. do 19. svibnja.

Bit će to ujedno i prva izložba hrvatskog produkt dizajna u SAD-u, za koju su zaslužne ponajprije Ikon Arts Foundation, kulturna udruga koja je organizirala izložbu te Linda Mateljan i Mirna Morphis, koje su pokrenule čitav projekt. Bit će predstavljeni radovi naših dokazanih dizajnera s ciljem da se naši komadi produkt dizajna predstave na američkom tržištu.

U kategoriji dizajna namještaja, kućanske opreme i uporabnog dizajna svoje će radove predstaviti: Sanja Rotter, Svjetlana Despot, Ljiljana Kolunđić, Miro Roman & Luka Vlahović. Ruđer Novak-Mikulić i Marija Ružić te Grupa i Numen/For Use. Većinu proizvoda koji će biti viđeni na ovoj prestižnoj izložbi portal Dom i vrt već je predstavljao na svojim stranicama, no svejedno vas podsjećamo na neke od njih:

Foto: Promo fotografije

Dizajnerski studio Numen izložit će svoj dobro znani i nagrađivani primjerak, stolac 'Polygon', izrađen od metala, drveta i tekstila. Drugi proizvod također će biti stolac, 'DDKT', ovaj puta u potpunosti od punog drveta.

Foto: Promo fotografije

Studio Grupa izlaže također dva komada produkt dizajna: na naslovnoj fotografiji članka prikazani koloristički model rasvjetnih tijela nazvan 'Ili-ili' te jednostavnu metalnu kolekciju nazvanu 'Model'.

Foto: Promo fotografije

LACEscape je vrlo neobičan stolić koji će New Yorku pokazati dobar spoj modernog i minimalističkog te tradicije, odnosno kako suvremeni dizajn može tretirati i uključivati tradiciju. Stolić je rad dvojca Roman&Vlahović te je rađen tako da se uzorak čipke digitalno obradio te prenio na laserski rezanu plohu čelika.

Foto: Promo fotografije

Crno-smeđi noćni ormarić odnosno ladičar 'Monolit' Sanje Rotter izrađen je od fosiliziranog drveta starog preko tri tisuće godine, a koji se uspio očuvati tijekom svih ovih godina tako što je odležao na dnu rijeke. Dizajnerica ga je oblikovala u uporabni predmet zanimljivog kolorističkog kontrasta.

Foto: Promo fotografije

Šareni taburei 'Koverta' Svjetlane Despot zainteresirat će njujoršku publiku i zbog činenice da poštuje eko trendove jer je u potpunosti napravljen od ekološkog materijala, filca. Druga zanimljivost ovog predmeta jest da je rađen bez ijednog šava, tehnikom filcanja i savijanja.

Foto: Promo fotografije

Bosanski Artisan, svjetski poznat proizvođač namještaja angažirao je zagrebačke dizajnere Ruđera Novak-Mikulića i Mariju Ružić. Rezultat je Bloop. stol od punog drveta koji plijeni pažnju svojim inovativnim pomakom središnje osi na jedan dio stola. Stoga mu podni okrugli dio omogućava da održi ravnotežu.

>>Radovi domaćih dizajnera nagrađeni prestižnom Red Dot Awards

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije