hrabre linije

Domaći brend outdoor namještaja u čiji dizajn smo se zaljubili na prvi pogled

07.03.2024.
u 06:00

Trenutni potpis Conturea je monokromatski odabir boja materijala, ali zapravo nude raznolik i bogat izbor boja koji kupcima pruža fleksibilnost. Po želji se mogu bojama stopiti s prirodom oko sebe, ali jednako tako mogu odabrati intenzivne boje koje će stvoriti upečatljiv kontrast i učiniti namještaj središnjom točkom u prostoru

Svakog dana svjedočimo novim arhitektonskim ostvarenjima diljem Mediterana s ciljem pružanja ugode u odmoru i oku promatrača. Obzirom da gosti dolaze provesti vrijeme na otvorenom, vanjsko uređenje je izuzetno važno, a time i odabir outdoor namještaja. Izazovi u cilju poboljšanja ponude i poslovanja nameću pitanje kao napraviti pozitivnu promjenu? Kako ostaviti utisak (na gosta), biti prepoznatljiv i/ili ispravno odabrati u svojoj investiciji? Odgovori su brojni, ali neke stvari čine razliku.

CONTURE, novi hrvatski start-up, inovativan proizvođač namještaja iz Zagreba, predstavio je svoje prve dvije linije inovativnog pokućstva za vanjsku uporabu. Izbor vrhunskih materijala i boja, kao i minimalističan dizajn aluminijskih konstrukcija (s kombinacijama prirodnog kamena) čini razliku u smjeru luksuza i uživanja, vjerujući da i domaći dizajn može ponuditi najbolje.

- Jedno od ključnih načela po kojima su proizvedene kolekcije branda: QUBIQ i CHILLERO,  je održivost okoliša kroz pristup DFE - design for enviroment što podrazumijeva pomno praćenje utjecaja na okoliš proizvoda kroz njihov čitav životni ciklus. CONTURE stoga uzima u obzir ekološki karakter procesa proizvodnje, mogućnosti recikliranja, dugotrajnost ili prenamijene materijala te jednostavne zamjene površinskih navlaka, razmatrajući cjelokupni životni vijek proizvoda - objasnila je Tanja Katić Sviličić, diplomirana dizajnerica.

Ovaj namještaj, iz razloga posebnog dizajna i ekološkog pristupa, spada u proizvode višeg cjenovnog ranga, služeći ne samo fizičke potrebe svoga korisnika već pružajući i mirnu savjest uživanja u nečemu što poštuje okolinu kojoj pripada i iz koje je poteklo.

Svjež, inovativan, s čistim linijama i elegantnom ergonomskom jednostavnošću samo onoga što je potrebno, CONTURE se svojom posebnošću i originalnošću predstavio i na ovogodišnjem Zagreb Design Weeku (26. rujna - 1. listopada 2023.) oduševivši posjetitelje zaokruženom filozofijom nenametanja i udobnosti.

Zagreb Design Week je pokazao sve veći interes javnosti i struke za arhitekturu uređenja doma. Conture je svojim upečatljivim namještajem uspio privući veliku pozornost dizajnerske scene, što još jednom potvrđuje ispravnost fokusiranja na inovativna dizajnerska rješenja domaćih ruku i pameti.

Gledajući unaprijed Conture ima ambiciozne, ali realne planove za širenje. Prvi cilj mu je  razviti i predstaviti nove kolekcije vanjskog namještaja. Osim toga ozbiljno istražuje opcije upuštanja u druga područja industrijskog dizajna, što bi u budućnosti moglo donijeti još zanimljivih priča. Svi koje zanimaju te priče, ali i opći trendovi u svijetu dizajna i namještaja, mogu ih doznati prateći Conture na društvenim mrežama. Conture je mjesto gdje se slavi kreativnost, njeguje održivost i podupire lokalna izvrsnost u dizajnu.

Trenutni potpis Conturea je monokromatski odabir boja materijala, ali zapravo nude raznolik i bogat izbor boja koji kupcima pruža fleksibilnost. Po želji se mogu bojama stopiti s prirodom oko sebe, ali jednako tako mogu odabrati intenzivne boje koje će stvoriti upečatljiv kontrast i učiniti namještaj središnjom točkom u prostoru.

Prva kolekcija CONTURE branda, QUBIQ linija, nastala je djelomično kao studija uklapanja ljudski stvorenih objekata i poruke koju oni utjelovljuju u prirodnu atmosferu mediteranskog ugođaja, nudeći bešavno jednostavne, harmonične i elegantne linije koje neće nadglasati prirodne strukture. QUBIQ kolekcija čistim linijama i diskretnim bojama kamena i pijeska slavi otvorena bespuća, šireći ono što smatrate svojim prostorom na daleki horizont. Dizajnirana po mjeri čovjeka, uz spoznaju da svi živimo, volimo i opuštamo se drugačije, kolekcija je ponosna na modularni karakter elemenata. Naslonjači, ležaljke, sofe i otomani lako se prilagođavaju osobnim željama, dok je majstorstvo izrade i inzistiranje na kvaliteti urodilo korištenjem samo najboljih materijala, otpornih na utjecaje prirodnih elemenata, kao i naprednih tekstila s vlaknima zaštićenim od degradacije uzrokovane vodom, suncem, vjetrom i solju. Sve je ovo QUBIQ.

Za one posvećene potrazi za užitkom i ultimativnom udobnošću, druga kolekcija CONTURE branda, CHILLERO, donosi ležerne i ergonomski dizajnirane meke naslonjače koji će zadovoljiti i najrazmaženije. Savršena lumbalna potpora, nevoljkost da prekinete minute dubokog opuštanja i dostupnost monokromatskih, kao i nešto hrabrijih uzoraka i raznolikih tekstura tkanine, čini CHILLERO ležaljke savršenim oazama mira, za sve tipove osobenjaka.

Vrijedni dizajn tim trenutno svoj potpis u svijetu dizajna ostavlja većinski monokromatskim odabirima, no sve više šire spektar kako bi svi koji cijene udobnost i sanjaju isti luksuzni san pronašli svog para. Vjeruju u dualnost s minimalnim intervencijama - gdje decentnijim odabirom boja namještaj postaje dio okoline, stapa se kameleonski u cvrkut, horizonte i raslinje, bez da gubi na atraktivnosti. Za one koji pak vole kontrast i disonancu nude i opciju odvažnijih boja kojima element namještaja postaje centralni komad na temelju kojeg se gradi atmosfera lokacije.

S obzirom na bujajući ugled Hrvatske kao svjetske meke turizma i sve više atraktivnih lokacija organizirane ili privatne turističke ponude, tržište samo podiže standarde, potpirujući i potrebu za arhitektonskim rješenjima te dekorom interijera i eksterijera, a CONTURE apsolutno vjeruje u stvaranje dodatne vrijednosti za hrvatske domaćine.

Ovi proizvodi su djelo hrvatskih dizajnera, proizvedeni prema najvišim standardima i dostupni u raznim varijacijama prema izboru naručitelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije