USPJEH STUDIJA SONDA

Domaća ambalaža iz Istre oduševila je Amerikance

agrocal ambalaža
Foto: Studio Sonda
1/8
27.05.2016.
u 10:41

Koncept i izrada pakiranja za kolekciju vrtlarskih proizvoda Holcim Agrocal osvojio je prvom mjesto na natječaju američke platforme Dieline

Dieline, američka platforma koja promovira i odabire najbolju ambalažu u svijetu, odabrala je rad naših dizajnera iz Studija Sonda kao najbolji. Prvo mjesto na natječaju, u katergoriji Home, garden&pets, priskrbila im je 'oprema' za proizvode Holcim Agrocal, odnosno prah za kalcizaciju i povećanje plodnosti tla.

Sondina ambalaža odabrana je između 1200 prijavljenih radova te će se uz dodjelu priznanja u Atlanti, u sklopu okupljanja profesionalaca iz svijeta vizualnih komunikacija – HOW DESIGN LIVE konferencije, njihov rad promovirati i izlaganjem na izložbama HOW Design Live Expo i putujućoj pop-up izložbi The Dieline Awards Exhibit booth.

Foto: Studio Sonda

Agrocal je posve zanimljiv proizvod ne samo izvana nego i iznutra, odnosno po onom što sadrži. Riječ je o potpuno prirodnom i ekološki prihvatljivom prahu koji izvor kalcija i magnezija za brzu i učinkovitu kalcizaciju i povećanje plodnosti tla, a koji dovodi do dugotrajnog povećanja prinosa. Nakon velikih pakiranja, namijenjenih usjevima, Holcim je odlučio proizvod ponuditi i urbanim vrtlarima, u malom pakiranju od 4 kg.

Rješenje proizvod pakira u ekološku papirnu, lako razgradivu, ambalažu koja koristi samo jednu boju u tisku. Zatim ga postavlja u drvenu kutiju koja ne podrazumijeva odbacivanje, već ju vrtlari prenamjenjuju i koriste, primjerice, za presadnice, čuvanje alata ili sl. Na kutiji su izrezbarene različite motivacijske izreke što vrtlare nastoji potaknuti na gotovo kolekcionarsko sakupljanje.

Foto: Studio Sonda

- Prilikom izrade idejnog rješenja, ključna su bila načela funkcionalnosti unutar prodajnog prostora: ambalaža je osmišljena tako da se kutije mogu samostalno slagati jedna na drugu, činiti neovisan subjekt te se, u uobičajeno prekrcanim prostorima agrarija, proizvod ne mora boriti za mjesto na polici. Vrlo važan funkcionalan element je i mogućnost lakog transporta od strane kupca. Istodobno je proizvod ciljano vizualno opremljen tako da se urednošću i estetskom finoćom izdvaja od drugih proizvoda unutar agrarije, kažu iz Studija Sonda o svome proizvodu.

>>Originalna ambalaža: tuljci koji se ne bacaju nakon uporabe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije