Selite se?

Dobra organizacija je ključ uspjeha, a sreću zbog novog stana podijelite i s prijateljima

selidba
Foto: Thinkstock
1/3
30.10.2014.
u 11:29

Selidba je visoko na ljestivici stresa, ali olakšajte si dobro organizacijom i - pozovite prijatelje. Neka to bude prilika za druženje!

Planirajte selidbu i prvo pakirajte stvari koje vam u idućim danima neće biti prijeko potrebne. Primjerice, različite figurice i kućne ukrase, kućnu biblioteku, slike...Sve lako lomljive predmete zamotajte u papir, pa tek onda u kutije. Pri pakiranju knjiga treba paziti na njihovu težinu. Slike i ogledala možete zamotati u stare deke. Tapecirano pokućstvo prekrijte, jer ga tako štitimo od prašine.

Pri pakiranju posuđa, uz papirnatu zaštitu dobro je u kutiju, između predmeta nagurati papir ili krpe kako tijekom selidbe ne bi došlo do pomicanja. Zavjese možete staviti u jastučnicu. Na svaku kutiju napišite što je u njoj kako bi se kasnije lakše snašli. Svaku tutiju dobro oblijepite trakama kako ne bi tijekom selidbe popustile.

Foto: pixabay

Odjeću selite u koferima, a dio, poput kaputa i jakni, možete prenijeti i na vješalicama, ali ih svakako zaštite, stavljajući ih u vreće za odjeću. Namještaj, poput kreveta i ormara, često treba rastaviti, učinite neposredno pred selidbu. Sagove očistite i zarolajte ih i svežite.

Koristite li usluge transportnih poduzeća morate znati kako je obračunska jedinica za naplatu je 30 minuta, a minimalno vrijeme koje se naplaćuje je u svim slučajevima 1 sat. Dolazak i odlazak se ne naplaćuje osim u slučaju vangradske vožnje. Cijene ovise i o veličini angažiranog trasportnog vozila.

Foto: pixabay

U pakiranje stvari uključite i djecu - neka pakiraju svoje igračke. Prijatelji svakako mogu pomoći, a zajedničko vrijeme iskoristite i za ugodno druženje.

>> Novi način pakiranja: ove kutije garantiraju da će sve ostati u komadu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije