namještaj mima

Do kuhinje iz snova u samo 3 koraka

29.03.2022.
u 09:21

Prije nastanka savršene kuhinje potrebno je izdvojiti malo vremena kako bi se kuhinja pažljivo isplanirala. Namještaj Mima donosi vam kako do kuhinje iz snova u 3 koraka

Kuhinja je kraljica svakog doma, a svaka žena sanja o kuhinji koja će biti napravljena prema njenim željama i u kojoj će moći uživati. Uživati u njezinoj ljepoti, u pripremi ukusnih jela i u druženju s obitelji i prijateljima oko kuhinjskog otoka ili stola. No, prije nastanka savršene kuhinje potrebno je izdvojiti malo vremena kako bi se kuhinja pažljivo isplanirala. Namještaj Mima donosi vam kako do kuhinje iz snova u 3 koraka.

Paralelna kuhinja Evolution - idealna za velike prostore

Planiranje

Kod potrage nove kuhinje, planiranje je više od 50% posla. Polazišna točka planiranja je odrediti pozicije tri zone u prostoru, a to su: zona za spremište hrane, zona kuhinja i pripremanja te zona za pranje. Zatim je potrebno odrediti „radni trokut“ koji predstavlja optimizirano kretanje po kuhinji, a dobro osmišljen način kretanja olakšava rad i boravak u kuhinji. Slijedi odabir oblika kuhinje koji će odgovarati dimenzijama prostora i potrebama pojedinca. Više o planiranju saznajte u novom Mima katalogu (str.90/91)

 

Mjerenje

Često zanemarena, ali vrlo važna stavka kod kupnje kuhinje, pravilna izmjera prostora u kojem će biti smještena kuhinja. Potrebno je izmjeriti visinu i širinu zidova, kao i razmak između kutova i vrata, izmjeriti vrata i prozore te njihovu udaljenost. Također, potrebno je obilježiti sve što se ističe u sobi poput prekidača za svjetlo, priključka za struju, radijatora, ventilacije i cijevi. Ovako važan projekt kao što je planiranje kuhinje po mjeri, ne treba biti prepušten slučaju jer i najmanja pogreška može uzrokovati dodatne ispravke.

Novi model kuhinje Evolution napravljen po mjeri

 

Odabir boje i dizajna

Odabir boje i dizajna je većini najdraži dio posla kod potrage nove kuhinje. Boja i stil kuhinje je isključivo vlastiti odabir pojedinca ili dizajnera. Ovisno o preferencijama, zvijezda vodilja može biti veličina prostora, boje u trendu ili komplementarnost s već postojećim namještajem. Kombinacija bijele boje i boje drva, nepogrešiv je klasik, uvijek u trendu i lagan za održavanje. A ako netko voli riskirati i pokazati svoj karakter u prostoru, boje poput zelene, plave, narančaste i roze mogu biti jedne od opcija.  Mima kuhinje dolaze u različitim kombinacijama boja i dizajna te se kao takve lako prilagode različitim stilovima i ukusima pojedinca.

Kuhinja Amelie - kombinacija bijele, bež i boje drva

Inspiraciju za pronalazak nove kuhinje potražite u Miminom katalogu kuhinja iz vlastite proizvodnje. Cijelu ponudu možete pogledati u Mima poslovnicama ili na web shopu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije