važan izbor

Koju boju izabrati za dnevni boravak? Odgovor će vas iznenaditi!

Kare
22.06.2020.
u 07:00

Osim odgovarajuće boje, veoma je važno odabrati boju dobre kvalitete. Zato se svaka dobra boja za zatvoreni prostor sastoji od organskih materijala, može se udisati i ekološki je prihvatljiv

Kao što vjerojatno znate, boje imaju ogroman učinak na našu psihu i percepciju prostora. To znači da raspoloženje može popraviti uporabom odgovarajućih boja u prostorijama u kojima boravimo i ne samo to, boje i te kako utječu na percepciju veličine same prostorije.

Osim odgovarajuće boje, veoma je važno odabrati boju dobre kvalitete. Zato se svaka dobra boja za zatvoreni prostor sastoji od organskih materijala, može se udisati i ekološki je prihvatljiva. Kare, poznati proizvođač namještaja u svojoj ponudi ima i boje za zidove koje nose ime KARE Kraftwerk, odnosno kako oni kažu igh-end “Porsche” zidne boje koje za njih  proizvodi KEIM. Ta tvrtka poznata je, među ostalim sa suradnjom sa slavnim Le Corbusierom -  ikonom moderne arhitekture. No, vratimo se temi, koja boja najbolje odgovara vašem stilu života?

Foto: Kare

U domovima većine ljudi, stvarni život se odvija u dnevnom boravku. Još i više od kada je open space, odnosno spajanje kuhinje, blagovanice i dnevnog boravka u jedno postao način života. Interpretacija dnevnog boravka kroz stil i funkcionalnost je individualna. Ponekad je namještaj izrazito reprezentativan i najupečatljiviji dio nekog doma. Dnevni boravak vrlo često ima ulogu i kućnog kina s velikim TV ekranom i savršenim sustavom za ozvučenje. Prema statistikama, dnevni boravak je najživlje mjesto za boravak i oaza relaksacije. Obitelj, prijatelji i gosti se mogu s nama opustiti na udobnoj sofi i uživati u ugodnoj atmosferi doma.

Foto: Kare

Prije nego se naglo uhvatite mijenjanja namještaja u nadi da ćete postići tu ‘feel-good’ atmosferu, razmislite kako bi vaš budući dnevni boravak trebao izgledati. I koje ćete boje koristiti. Ako volite sunce i svjetlo i spuštate zastore ili sjenila samo u nužnim situacijama odličan izbor za vas je  namještaj od svijetlog drva koji zadovoljava vašu potrebu za svjetlom i zrači toplinom i udobnošću prirodnih materijala. Zidovi neka vam budu u u blagoj nijanzi žute i antacitno sivoj, s hrabrim detaljima. Odličan detalj za vas bit će i ogledala koja reflektiraju svjetlost.

Foto: Kare

Ako volite klasiku, odnosno bijelu, isprobajte različite nijanse bijele kako biste stvorili elegantan i otmjen efekt. Možete se poigrati u istoj prostoriji s toplom vuneno bijelom i također toplom, ali nešto svjetlijom canvas bijelom bojom. Ta kombinacija ne samo što se odlično slaže s namještajem od svijetlog drva, već vam daje slobodu kod izbora dekoracija i slika.
Ako ste pak od onih koji vole trendove i sviđaju vam se tople boje? Svijetlo ili tamno – nije ni važno dok god je senzualno i dobro izgleda.

1/10

Za ljubitelje uzoraka i ornamenata, tapete su ostvarenje snova. Što su uzorci i ornamenti izraženiji, to je intenzivniji doživljaj. Kako biste stvorili poneki mirniji kutak u prostoriji, kombiniranjem tapeta i boja na zidovima dobit ćete idealan spoj. Naravno, možete preskočiti tapete i odlučiti se za vrelu narančastu. Ova boja unijet će toplinu i svjetlo u prostor te se posebno preporučuje za prostorije okrenute ka sjeveru ili manjeg osvjetljenja. I još nešto: narančaste nijanse djeluju stimulativno na društvenost i apetit.

Foto: Kare

Za one koji vole najviše biti doma  najbolji izbor je namještaj  od prirodnih materijala poput drva i kože. A za zidove, ili bar jedan zid, odaberite zelenu.  Osim opuštajuće atmosfere, zelena će unijeti osjećaj sigurnosti i udobnosti u vaš dom. Budi kreativnost i djeluje poticajno. Savršena boja za dnevni boravak koja u kombinaciji s namještajem izrađenim od tamnog drva daje otmjen izgled.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

Komentara 1

TO
tomicas
05:00 23.06.2020.

Prestao sam s uredom i sada. Radim od kuće 175 sati po satu radeći od kuće radeći ovaj jednostavan kućni posao na mreži. Zarađujem 22854 USD mjesečno radeći na mreži 4 sata dnevno. preporučio sam ti da probaš. nećete izgubiti ništa, samo ga isprobajte na sljedećoj web stranici i zarađujete svakodnevno ... Za više detalja ..............➤➤➤➤   cutt.ly/NyvKMnJ  

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije