luksuzno

Dizajnerska zvijezda Frank Chou dizajnirao je namještaj za novu kolekciju LV Home, za njegove sofe postoji lista čekanja

Louis Vuitton
07.01.2022.
u 11:23

Pri stvaranju, Chou je tražio inspiracije u krajolicima oblikovanim godinama - od terasastog terena Yunnana u Kini do špiljastih krivulja kanjona Antelope u Arizoni. Rezultat su kauč i fotelja, oboje s nagnutim oblicima i konzolnim sjedalima

Frank Chou jedan je od, trenutno, najtraženijih dizajnera, a sada je, zahvaljujući suradnji s modnim divom, kućom Louis Vuitton postao još popularniji. Pri stvaranju ove kolekcije, čije cijene se kreću od 29 tisuća kuna za stolić do godtovo milijun kuna koliko stoji raskošna sofa, dizajner je, kaže, puno razmišljao o vremenu.

Foto: Louis Vuitton

"Ako uvijek nešto radite, pokušavate nešto postići, možete pobijediti vrijeme", razmišlja pekinški dizajner. I sigurno je nadmašio proteklo desetljeće. Od osnivanja svoje istoimene tvrtke 2012., nakon što je studirao znanost o drvu i dizajn namještaja na Sveučilištu šumarstva u Pekingu, Chou je pokupio niz priznanja, među kojima je i prvi kineski dizajner koji je osvojio SaloneSatellite Design Award na Salone del Mobile tijekom Milanskog tjedna dizajna u 2016. 

Foto: Louis Vuitton

Zanima ga izrada komada koji ostaju. “Možda ćete potrošiti puno vremena na izradu jedne stvari, ali ova stvar može trajati više od 10 godina, više od desetljeća, više od stoljeća.” To je pogled koji Chou dijeli sa svojim najnovijim partnerom - modnim divom Louisom Vuittonom. Francuska luksuzna marka angažirala ga je kako bi svojim radom pridonio slavnoj kolekciji namještaja Objets Nomades. Pri stvaranju, Chou je tražio inspiracije u krajolicima oblikovanim godinama - od terasastog terena Yunnana u Kini do špiljastih krivulja kanjona Antelope u Arizoni. Rezultat su kauč i fotelja, oboje s nagnutim oblicima i konzolnim sjedalima, osmišljeni su da izdrže ne samo godine nego i trendove. Kao prvi komadi vanjskog namještaja u kolekciji Objets Nomades, mogu biti presvučeni platnom s potpisom brenda ili Brio tkaninom Paole Lenti, obje vodootporne. Ako ih želite u zatvorenom prostoru, dolaze umotane u luksuznu Louis Vuitton kožu.

Foto: Louis Vuitton

Za njegovim namještajem već sad vlada veliki interes, a za sofu čak postoji i lista čekanja. Inače, ako želite neki komad namještaja s potpisom ovog slavnog brenda valja znati da se cijene kreću od 29 tisuća kuna koliko stoji pomoćni stolić, preko stotinjak tisuća kuna koliko je potrebno izdvojiti za stolce, do stolnog nogometa koji košta više od pola milijuna kuna, a za kojim su se raspametili kolekcionari diljem svijeta.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije