LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Dizajnerska zvijezda Frank Chou dizajnirao je namještaj za novu kolekciju LV Home, za njegove sofe postoji lista čekanja

Pri stvaranju, Chou je tražio inspiracije u krajolicima oblikovanim godinama - od terasastog terena Yunnana u Kini do špiljastih krivulja kanjona Antelope u Arizoni. Rezultat su kauč i fotelja, oboje s nagnutim oblicima i konzolnim sjedalima
07. siječnja 2022. u 11:23 0 komentara 389 prikaza
Foto: Louis Vuitton

Frank Chou jedan je od, trenutno, najtraženijih dizajnera, a sada je, zahvaljujući suradnji s modnim divom, kućom Louis Vuitton postao još popularniji. Pri stvaranju ove kolekcije, čije cijene se kreću od 29 tisuća kuna za stolić do godtovo milijun kuna koliko stoji raskošna sofa, dizajner je, kaže, puno razmišljao o vremenu.

 | Autor : Louis Vuitton Foto: Louis Vuitton

"Ako uvijek nešto radite, pokušavate nešto postići, možete pobijediti vrijeme", razmišlja pekinški dizajner. I sigurno je nadmašio proteklo desetljeće. Od osnivanja svoje istoimene tvrtke 2012., nakon što je studirao znanost o drvu i dizajn namještaja na Sveučilištu šumarstva u Pekingu, Chou je pokupio niz priznanja, među kojima je i prvi kineski dizajner koji je osvojio SaloneSatellite Design Award na Salone del Mobile tijekom Milanskog tjedna dizajna u 2016. 

 | Autor : Louis Vuitton Foto: Louis Vuitton

Zanima ga izrada komada koji ostaju. “Možda ćete potrošiti puno vremena na izradu jedne stvari, ali ova stvar može trajati više od 10 godina, više od desetljeća, više od stoljeća.” To je pogled koji Chou dijeli sa svojim najnovijim partnerom - modnim divom Louisom Vuittonom. Francuska luksuzna marka angažirala ga je kako bi svojim radom pridonio slavnoj kolekciji namještaja Objets Nomades. Pri stvaranju, Chou je tražio inspiracije u krajolicima oblikovanim godinama - od terasastog terena Yunnana u Kini do špiljastih krivulja kanjona Antelope u Arizoni. Rezultat su kauč i fotelja, oboje s nagnutim oblicima i konzolnim sjedalima, osmišljeni su da izdrže ne samo godine nego i trendove. Kao prvi komadi vanjskog namještaja u kolekciji Objets Nomades, mogu biti presvučeni platnom s potpisom brenda ili Brio tkaninom Paole Lenti, obje vodootporne. Ako ih želite u zatvorenom prostoru, dolaze umotane u luksuznu Louis Vuitton kožu.

 | Autor : Louis Vuitton Foto: Louis Vuitton

Za njegovim namještajem već sad vlada veliki interes, a za sofu čak postoji i lista čekanja. Inače, ako želite neki komad namještaja s potpisom ovog slavnog brenda valja znati da se cijene kreću od 29 tisuća kuna koliko stoji pomoćni stolić, preko stotinjak tisuća kuna koliko je potrebno izdvojiti za stolce, do stolnog nogometa koji košta više od pola milijuna kuna, a za kojim su se raspametili kolekcionari diljem svijeta.

sutra na kioscima Fantastičan stan prepun odličnih rješenja glavna je zvijezda novog Livinga božićno drvce Isprobajte! Pet odličnih ideja za recikliranje božićnog drvca nakon skidanja ukrasa dizajnerski komadi Dior Maison ima najljepše detalje za dom, jedina mana im je paprena cijena

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.