PREMIJERA

Dizajneri koji će na Tjednu dizajna pokazati svoje nove radove

tjedan dizajna
Foto: Marin Mimica
1/3
06.05.2015.
u 12:15

U sklopu Tjedna dizajna premijeru će doživjeti uratci Svjetlane Despot, Filipa Gordona Franka, studija Numen i Brigada

Drugi po redu Tjedan dizajna, koji se odvija u prostorima zagrebačkog centra Lauba i pokrajnjoj zgradi pored od 8. do 16. lipnja i ove će godine u središtu pozornosti imati Izložbu hrvatskog namještaja.

Na toj izložbi, najvećem događanju u Hrvatskoj posvećenom domaćem dizajnu i pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore premijerno predstavljanje svojih radova najavili su studio Brigada, Rustica Moderna, Numen i Drvo Trgovina te Svjetlana Despot, Filip Gordon Frank, Jakov Šrajer, Jurica Huljev, Ksenija Jurinec i Zoran Šunjić. Predstavljamo vam neke od radova.

Foto: Promo fotografije
Studio Brigada, stolac Umamica

Riječ je o neudobno-udobnom stolcu rađenom za zagrebački restoran brze hrane Umami. Izrađen je u tri veličine i boje, ovisno o namjeni, odnosno njegovoj poziciji unutar restorana i vremena zadržavanja u pojedinim zonama. Dosljednost u povezivanju prostora i stolca očitovana je kroz šarene cijevi koje su baza konstrukcije, a također i istaknuti element u interijeru.

Foto: Promo fotografije
Jurica Huljev, radni stol

Office Table II novi je rad dizajnera Jurice Huljeva. Napravljen je od drva i betona, a njegova posebnost je tanka drvena ploha koji drži betonski stup s jedne strane, koji je ujedno i rasvjetno tijelo.

Foto: Promo fotografije
Jakov Šrajer, podna lampa Tiss

Dizajner Jakov Šrajer kreirao je podnu lampu za tvrtku Eltor od prirodnog masivnog drveta i njegovanu prirodnim voskom. Svoj cilindrični izgled sjenila lampa duguje preši za grožđe što ukazuje da je dizajner htio spojiti suvremeno i tradicionalno oblikovanje.

Foto: Promo fotografije
Numen, DFKT stolac

DFKT složivi stolac studija Numen/For Use rađen je od drvene konstrukcije, masivne bukve ili hrasta dok mu je sjedište od višeslojne savijene ploče. U kolekciji se nalazi i barski stolac. Stolci su inače dizajnirani još 2011. za Vip klub u Zagrebu, a nakon predstavljanja na ovogodišnjem Tjednu dizajna kreću u serijsku proizvodnju i prodaju.

Foto: Promo fotografija
Zoran Šunjić, Flow modul

Dizajner Zoran Šunjić za tvrtku Kamen centar oblikovao je originalne dekorativne kamene module Flow 1 i Flow 2 koji služe za pregrađivanje prostora.

>>Naši dizajneri su kvalitetni, treba im samo podrška gospodarastva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije