USPJEH DOMAĆEG DIZAJNA

Dizajner Davor Bruketa u žiriju prestižnog Red Dot natjecanja

davor bruketa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
06.07.2016.
u 11:10

Žiriju najvećeg svjetskog natjecanja na području vizualnih komunikacija ove godine se pridružio i naš poznati dizajner

Kreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM Davor Bruketa pozvan je u žiri ovogodišnjeg natjecanja Red Dot. Riječ je o jednome od najuglednijih i najvećih svjetskih natjecanja na području vizualnih komunikacija u organizaciji njemačkoga Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Ocjenjivanje radova održat će se od 11. do 14. srpnja u Essenu.

Kao što stoji na službenoj stranici natjecanja, u redove žirija pozvani su ugledni stručnjaci iz područja vizualnih komunikacija iz cijeloga svijeta. Agencija Bruketa&Žinić OM do sada je osvojila šesnaest Red Dot nagrada od čega dvije Best of the Best za najbolje u kategoriji.

Kako bi se osigurala objektivnost ocjenjivanja, vodi se računa da članovi žirija istovremeno ne sudjeluju u natjecanju, točnije da se ne ocjenjuju radovi njihovih agencija ili studija. Žiri čine dizajneri, profesori i specijalizirani novinari koji radove ocjenjuju izravno, na licu mjesta, a ne putem ekrana, što je čest slučaj kod sličnih natjecanja. Svaki rad ispituje se i ocjenjuje pojedinačno, a glavni kriteriji vrednovanja su inovativnost, orginalnost i kvaliteta izvedbe.

Foto: Promo

Nagrada Red Dot kroz desetljeća se postojanja etablirala kao međunarodna platforma i prepoznatljiv dokaz kvalitete u svijetu vizualnih komunikacija. Tome najbolje ide u prilog činjenica da je prošle godine prijavljeno preko 17 000 radova iz 70 zemalja.

- ed Dot nagrada ima velik ugled, a za to je dijelom zaslužan i žiri, srce ovog natjecanja. Zbog kontinuiteta s jedne, a inovativnosti s druge strane, dio žirija uvijek ostaje isti, dok se svake godine dodaju druga lica s novim iskustvima. Ta razmjena između etabliranih i novih članova omogućuje inspirativnu vitalnost i fer ocjenjivanje u skladu s vremenom.», izjavio je prof. dr. Peter Zec, predsjednik Design Zentrum Nordrhein Westfalen i osnivač nagrade Red Dot.

>>Radovi domaćih dizajnera nagrađeni prestižnom Red Dot Awards

Ključne riječi

Komentara 1

MT
mtintilinic
12:50 06.07.2016.

Davor Bruketa je Anna Wintour hrvatskog grafičkog dizajna. Dakle, tko god da se prijavi iz Hrvatske na natječaj, objektivnost će biti dovedena u pitanje u svakom mogućem smislu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije