Estetika

Dizajn zbog kojeg ćemo drukčije gledati na – slavine

26.04.2018.
u 14:51

Linija Atrio toliko je precizno izrađena, no funkcionalnost ne trpi zbog dizajna

U Milanu, na tjednu dizajna, popularnom Fuoresalone, predstavljeni su brojni noviteti. Jedan od spektakularnijih, kada govorimo u kategoriji kupaonske opreme i dizajna, svakako je Atrio linija tvrtke Grohe.

Interaktivna multimedijska platforma u obliku monumentalnog crnog kubusa omogućila je gostima da se potpuno utope u svijet posvećen apstraktnoj priči o novoj liniji Atrio i njegovim dvjema dominantnim osobinama – eleganciji i preciznosti.

– Ovom promocijom Grohe ulazi u novu eru dizajna kojom se odmičemo od svojih dobro utabanih puteva te stvaramo nešto uistinu važno – ikonu! – objasnio je Michael Seum, potpredsjednik Groheova Odjela za dizajn.

Dizajn linije Atrio odupire se iskušenjima tipičnih elemenata luksuznog dizajna.

Njegova istinska elegancija oblikovana je reduciranjem i pojednostavljenjem, stvorena je tek iz bazične geometrije – savršenog kruga koji predstavlja učinkovitost, ženstvenost i savršenstvo te cilindričnog prstena, još jednog vrlo simboličnog oblika koji simbolizira obećanje. No, osim estetskih komponenti, Atrio je i iznimno funkcionalan jer voda precizno prati oblik dizajna!

– Na ovom su projektu dizajneri i inženjeri stvorili savršenu harmoniju – istaknuo je Michael Seum dodajući da je bila potrebna iznimna posvećenost kako bi se izrodila ova kolekcija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije