LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Digitalni ključ - spas za iznajmljivače apartmana, kuća i stanova

Svjetskom trendu “opamećivanja” svakodnevnih proizvoda priključila se i tvrtka Aduro ideja d.o.o. iz Zagreba koja je osmislila i konstruirala proizvod koji omogućuje otvaranje vrata putem pametnog telefona.
28. studenoga 2019. u 13:21 0 komentara 597 prikaza
Zadivite na ulazu: Kako urediti hodnik za ugodan doček gostiju
Foto: Dom i vrt

Tvrtka Aduro ideja d.o.o. iz Zagreba zadnjih godina je radila na različitim IoT projektima, a prvi koji predstavlja na tržištu je NFC SmartLock (pametna brava). Proizvod je namijenjen malim iznajmljivačima kako bi omogućili gostima otvaranje vrata slanjem digitalnog ključa. Na taj način je proces pojednostavljen, kako za iznajmljivača tako i za gosta.

 | Autor :

Digitalni ključ gostu se daje na određeno vrijeme (ovisno o datumu dolaska/odlaska gosta), tako da se nakon njegovog isteka automatski ukida mogućnost za otvaranja vrata. Osim iznajmljivačima proizvod je namijenjen i privatnim korisnicima koji žele omogućiti otključavanje i zaključavanje svojih vrata mobilnih telefonom.

Proizvod se instalira, u roku od nekoliko minuta, direktno na postojeći cilindar na vratima, povezuje na WIFI mrežu u objektu te zatim omogućava otključavanje i zaključavanje putem mobilnog telefona.

 | Autor :

Nakon inicijalnog proizvoda koji je predstavljen najavljen je i set dodatnih proizvoda koji će nadopunjavati bravu dodatnim funkcijama. Prva nadogradnja bit će pametno zvono koje će vam omogućavati da, iako niste u kući ili stanu, znate da vam netko zvoni na vratima slanjem zvučne i slikovne komunikacije te će sama brava biti nadograđena i mogućnošću otvaranja putem bežične tipkovnice. Kao zadnja funkcionalnost planirana je i mogućnost otvaranja prepoznavanjem lica.

Projekt komercijalizacije poslovnog rješenja “NFC SmartLock” financiran je u sklopu poziva “Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu” sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020."

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.