Inspiracija iz prirode

Za dnevni boravak – drvo i stijene u prozirnoj smoli

Drvo u smoli
Foto: Promo fotografije
1/6
10.09.2014.
u 12:13

Ovogodišnji The London Desing festival 2014. godine počinje 13. rujna, a za sve ljubitelje dizajna to je najznačajniji događaj u godini. Evo, što je pripremio talijanski dvojac Alcarol

Talijanski dizajnerski dvojac Alcarol inspiraciju za svoju New Visions kolekciju pronašao je u venecijanskim lagunama i u Dolomitima. Svoje stoliće FishEye, Dolomyth i policu-konzolu Undergrowth predstavit će na izložbi u londonskoj galeriji Mint. Izložba je jedna od 300 različitih događanja koja prate festival, a bit će otvorena do kraja mjeseca .

Foto: Promo fotografije

Osnovni materijali u Alcarolovoj kolekciji su drvo, smola i stijene. Drvo je, sa svim svojim crvotočinama, godovima, korom i lišajevima uronjeno u prozirnu smolu kako bi ostao vidljiv njegov "prošli" život, a stijene pričaju priču o burnoj geološkoj prošlosti Zemlje. Vidljivo je to na slojevima kamena od ružičaste do sive boje. Kamene gromade dizajneri su pronašli u napuštenom kamenolomu

Foto: Promo fotografije

Kolekciju čini i konzolna polica napravljena od hrastovih dasaka, čiji su rubovi "zarobljeni" u šumi.

>>Jutra provedena u skupljanju odbačenih čaša iznjedrila novu kolekciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije