LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Cotton + ime je najzanimljivijeg kafića i bara u Novom Zagrebu

Novi Zagreb nije baš neko mjesto u koje se hrli u izlazak, no kad vidite Cotton, potegnut ćete do njega i na jutarnju kavu i u večernji izlazak
04. prosinca 2018. u 08:30 1 komentara 9416 prikaza
Foto: Josip Regović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Postoje ona neka mjesta koja otkrijemo slučajno i, čim kročimo u njih, zaljubimo se na prvi pogled. Takva priča dogodi se svakome tko kroči u Cotton +, kafić i bar, lokalni svjetionik za sve stanovnike novozagrebačkog Zapruđa.

 | Autor : Josip Regović/Pixsell Foto: Josip Regović/Pixsell

Novi Zagreb nije baš neko mjesto u koje se hrli u izlazak, no kad vidite Cotton, potegnut ćete do njega i na jutarnju kavu i u večernji izlazak. Čak i ako vam nije blizu ili usput. Ja sam se u ovom neobičnom kafiću, koji pažnju privlači rasvjetom koja se nazire kroz staklene stijene kojima je omeđen, našla sasvim slučajno, nakon propalog termina kod frizerke. I čim sam ušla, shvatila sam da je riječ o prostoru u koji se želim vratiti.

 | Autor : Josip Regović/Pixsell Foto: Josip Regović/Pixsell

Moderan, u industrijskom stilu, s pažljivo odabranim detaljima među kojima svaki ima svoju priču, s chesterfield sofama i, naravno, odličnom ponudom pića. Iza ovog genijalnog kafića stoji Križan Pavić koji je, također sasvim slučajno, nabasao na ovaj prostor i uredio ga da bude drukčiji od drugih. Možda se najzanimljiviji dio ovog kafića skriva na zidu, naime, na njemu, među ostalim, visi jedan vrlo poseban portret.
 Imamo portret iz rodne kuće Marije Jurić Zagorke, jedini portret koji je bio u njezinu stanu – kaže vlasnik te dodaje:

 | Autor : Josip Regović/Pixsell Foto: Josip Regović/Pixsell


– Tu je i skulptura bakrenog konja akademskog kipara Silvija Hrničira i deseci zanimljivih autentičnih predmeta koji nas vraćaju u djetinjstvo. Možda baš zato svi vole doći k nama. Retro moment uvijek spaja generacije – zaključuje.

 | Autor : Josip Regović/Pixsell Foto: Josip Regović/Pixsell

No, vratimo se prostoru. U središtu lokala veliki je klavir koji u ovo predbožićno vrijeme služi kao postolje za bor, tu je i golem TV, najveći u Hrvatskoj, koji je bio posebno popularan za trajanja SP-a u nogometu. Inače, za uređenje je vlasnik inspiraciju pronašao u sada već kultnoj kavani Corso u Sigečici.

 | Autor : Josip Regović/Pixsell Foto: Josip Regović/Pixsell

I tamo su vlasnici godinama vjerno skupljali starine i pretočili ih u prostor, a slična je priča i s Cottonom, stara retro kolica, već spomenuti klavir koji datira iz 19. stoljeća, brojni napisi koji se ponosno kočopere na zidovima kao podsjetnik na neka minula vremena... A to nije sve, Cotton je poznat i po tome da se u njemu sluša jazz, i to uživo. 
– Nedjeljom od 11 do 14 sati dođu na “cottoniranje” kada naš pijanist Aljoša Crnobrnja svira na klaviru. Svi uživamo. Mislim da Zagrebu treba takvih mjesta – poentira Pavić.

  • AmyCasarez:

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti---------------->>www.Cash74.Com