savjet stilistice

Četiri savjeta uz čiju pomoć ćete odabrati savršenu vazu. Teže je nego što mislite!

Foto: H&M Home
1/7
12.09.2021.
u 07:00

Dizajnerica i stilistica interijera Joanna Laven udružila je snage s H&M Home-om i otkrila trikove uz čiju pomoć ćete odabarti idealnu vazu

Iako se na prvu čini jednostavnim, a mnogima možda i nebitnim, odabir prave vaze prava je umjetnost i puno utječe na vizuru prostora. Između ostalog i cvijeće će u svakoj vazi izgledati drukčije pa je bitno, ovisno o cvijeću, odabarti onu koja mu komplimentira.

Foto: H&M Home

Dizajnerica i stilistica interijera Joanna Laven udružila je snage s H&M Home-om i otkrila trikove uz čiju pomoć ćete odabarti idealnu vazu.

Njezin prvi, i najvažniji, savjet je da investirate u nekoliko vaza kako biste za svaku cvjetnu kompoziciju imali upravo onu savršenu. Osim toga, ističe, u pravoj vazi cvijeće će biti moćan stilski detalj u prostoru.

Foto: H&M Home

Drugi savjet koji Laven nesebično dijeli odnosi se na odabir oblika.

- Meni su najdraže vaze koje su dolje šire i zaobljene, a pri vrhu uže. Takav oblik omogućava vam lagano slaganje cvjetnih kreacija kako god da ste ih zamislili - ističe dizajnerica.

Foto: H&M Home

Odabir vaze, rekli smo već, diktira vrsta cvijeća, a tako je i kad birate materijal. Za duge grane, poput recimo magnolijinih, najbolji izbor su visoke staklene prozrirne vaze.

Posljednji savjet koji dizajnerica ima, a zapravo je riječ o odličnoj ideji koju vrijedi isprobati, odnosi se na vazu kao dar.

Foto: H&M Home

- Kad idete u goste i nosite cvijeće nemojte donijeti klasičan buket, već donesite cvijeće u vazi. S klasičnijim modelom u neutralnim tonovima nećete pogriješiti!

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Foto: H&M Home

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije