Nova kolekcija

Često se selite ili živite u skučenom prostoru? IKEA ima rješenje za vas!

Ikea
Foto: Promo fotografije
1/20
15.03.2014.
u 00:00

Ikea je predstavila kolekciju namještaja i dodataka za dom usmjerenu na mlade, kreativne stavnovnike gradova koji stanuju u malim prostorim i često sele.

On The Move (u pokretu) kolekcija sastoji se od 51 komada, a rezultat je istraživanja koje je Ikea napravila i otkrila kako čak 1 od 5 stanovnika gradova živi u prostoru manjem od 30 metara kvadratnih.

Foto: Promo fotografije

Kolekciju čine komadi s potpisom slavnih dizajnera poput Francuskinje Matali Crasset čiji se ormari prodaju za pristupačnih 100 funti (oko 900 kn), stolić američkog Richa Brilliant Willinga i stol britanskog dizajnera Mathias Hahna.

Foto: Promo fotografije

"Razmišljali smo o potrebama mlade urbane generacije koja se često odriče uživanja u velikom prostoru kako bi slijedila svoje snove u gradovima", rekla je Gemma Arranz, dizajnerica interijera za britansku Ikeu. "Kolekcija je fleksibilna, pristupačna, lijepa i lako se može pomicati unutar doma kako biste iskoristili i najskučenije prostorije".

Foto: Promo fotografije

Neki od najbolji komada su police koje se samo prislanjanju na zid, inspirirane japanskim pravilom da prilikom iznajmljivanja stana ništa ne smijete stavljati na zidove.

Tu je i uska klupa za jako uske hodnike, modularne drvene kutije, a većina komada je i multifunkcionalna - stolica koja može biti i lampa ili noćni ormarić s integriranim svjetlom i stalkom za časopise.

Foto: Promo fotografije

Foto: Promo fotografije

Ikea svoju PS (Post Scriptum) kolekciju predstavlja od 1994., a usmjerena je na kupce koji vole dizajn i ne paše im standardna ponuda ovog slavnog proizvođača namještaja.

Prodaja kreće 1. travnja. Više fotografija pogledajte u galeriji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije