Inspiracija

Čak 10 prijedloga za najljepši balkon u kvartu, čak i ako je najmanji!

15.05.2020.
u 07:19

Da bi boravak na otvorenom zaista bio gušt, jako je bitno znati urediti svoj prostor. Donosimo deset inspiracija za uređenje vanjskog prostora s potpisom IKEA-e, različitih veličina i stilova, uz pokoji, zlata vrijedan, savjet!

Boravak na otvorenom, znaju svi koji imaju balkon, terasu ili vrt, djeluje blagotvorno, prije svega na psihu jer teško se išta može mjeriti s ispijanjem prve jutarnje kave uz prve zrake sunca, ili druženjem do sitnih sati s najdražim ljudima... No, da bi boravak na otvorenom zaista bio gušt, jako je bitno znati urediti svoj prostor. Donosimo deset inspiracija za uređenje vanjskog prostora s potpisom IKEA-e, različitih veličina i stilova, uz pokoji, zlata vrijedan, savjet!

Mali balkoni

Mali balkoni vole željezni i drveni namještaj na rasklapanje, a ako ima dovoljno prostora, i manju sofu-dvosjed ili klupu s udobnim jastucima. Na manje i laganije stolce na rasklapanje dobro će “sjesti” jastučići koji se vežu za noge i naslone, a  preporučljivo je uskladiti njihove boje i dezene sa stolnjakom. Na manjim balkonima dobro je izabrati stolice i stol u kompletu – iste linije i boje. Keramičke podne pločice neka budu manjih dimenzija, a ako su tekstilni dodaci i cvijeće raznih boja, pločice neka budu jednobojne.

Odabir podnih obloga

Na gradskim balkonima sve se češće nalaze i drvene podne obloge, odnosno paralelno postavljene uže daske. Ispod stola mogu se staviti lagani pamučni tepisi s diskretnim uzorcima i prugama, što će balkon vizualno povećati.

Pravi detalji čine razliku

Maleni balkoni ponajprije osvajaju svojim šarmom i udobnošću – zato je dobro imati spremište (unutrašnjost klupe, niža komoda) u koje će se odlagati dekice, čaše, svijeće protiv komaraca, dodatni jastučići. balkon. Glavni dekor neka budu lončanice smještene u istovjetne metalne ili glinene lonce za cvijeće, ili prazne krletke za ptice. Osim začinskog bilja, za koje je dobro odvojiti jedan od kutova, na manjim balkonima zanimljiv će dekor biti i posađene malene papričice i mini rajčice. Osim cvijeća i bilja, uvijek dobrim dekorom pokazat će se i pokoji tanjur ili zdjela s voćem.

Baš kao boravak, ali na otvorenom

Balkoni u raznim bojama, bilo da je riječ o nježnim pastelanim ili žarkim tonovima, uvijek će izgledati vedro, poletno i mladenački, a naročito ako je riječ o manjim balkonima u urbanim centrima, gdje nerijetko vlada dosadno sivilo okolnih fasada.

Iskoristite sav prostor

Od starih zavjesa može se napraviti romantičan stolnjak ili prozirna pregrada dijela terase, dok primjerice otvoreni starinski kovčezi mogu izvrsno poslužiti kao dekorativni detalj u koji ćete smjestiti lončanice.

Mulitifunkcionalni komadi

Za manje balkone dobro rješenje su multifunkcionalni stolići, kojima se štedi prostor, a koji istovremeno mogu poslužiti kao posuda za cvijeće, radni stol ili mjesto za doručak.

Mjesto za party

Osim kao dnevna oaza, balkoni i terase izvrsna su kulisa za proljetno-ljetne zabave. Želite li postići svečani ton dodajte lampice, koje će izgledati vrlo efektno noću, zatim svijeće i zanimljivo ukrasno bilje.

Neka bude jednostavno

Manji, a zatvoreni balkoni, zapravo se nastavljaju na interijer i pri njihovom opremanju o tome valja voditi računa. Nježna paleta boja s pokojim efektnim naglaskom bit će pun pogodak!

Preselite na otvoreno

Svi koji imaju mogućnost kuhanja na otvorenom trebali bi je iskoristiti. Takva aktivnost djeluje opuštajuće, a dodatni bonus svakako je činjenica da nećete imati problema s neželjenim mirisima u domu.

Blagujte kao carevi

Blagovaonica na otvorenom? Ma, moguće je. Atraktivni vrtni namještaj lako se prilagođava takvim zadacima, a, složit ćete se, blagovanje na otvorenom ima svojih čari!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije