Genijalno

Brigada je ovaj put dizajnom nadmašila samu sebe

30.05.2019.
u 06:53

Korišteno je mnogo zelenila u vidu pregrada među zonama, a materijali koji se pojavljuju u prostoru su ugodni i kvalitetni za boravak, učinkoviti rad i interakciju zaposlenika

Neos, svjetski nagrađivana Data Analytics kompanija koja se bavi naprednom analitikom, razvojem aplikacija i primjenom Cloud rješenja za velike, globalne tvrtke okrunila je svoj višegodišnji rast novim prostorima ukupne površine 1100m2 na dvije etaže poslovne zgrade u Zagrebu.

Kako bi stvorili funkcionalan radni prostor i ugodnu atmosferu, kreativni tim studija Brigada krenuo je od toga kako će se prostor koristiti. U samom Neosu izražena je potreba za zajedničkim mjestom susreta, što zbog zaposlenika koji kao konzultanti rade na drugim lokacijama i povremeno dolaze u ured, što zbog suradnika koji prisustvuju različitim edukacijama i radionicama koje tvrtka organizira. Klijenti i posjetitelji također zahtijevaju prostore za sastanke i druge zajedničke aktivnosti.

 

Jedinstveni kreativni koncept temelji se na ideji gravitacije koja simbolizira okupljanje svih zaposlenika u ovom uredskom prostoru, ali isto tako i znanja te tehnologija kroz humanizirani pristup radu i životu – istaknuo je Dominik Cergna iz Brigade.

 

Novi uredi projektirani su na način da putanje kretanja kroz kolektivne prostore potiču i osnažuju susretanje i druženje uz rad te omogućavaju osjećaj pripadnosti tvrtki.

Ove su postavke interpretirane u arhitekturi interijera tako da određene prostorije mogu poprimiti nekoliko funkcija koje služe stalnom ili privremenom radu, kolaboraciji i interakciji zaposlenika. Dvije manje dvorane za sastanke mogu postati jedna velika predavaonica i zajednički prostor za druženja, a veliki dio gornje etaže s kuhinjom, blagovaonom, prostorijom za igre, terasom, lounge sjedenjem i predavaonicom namijenjen je isključivo zaposlenicima.

Reprezentativne zone na gornjoj etaži poput recepcijskog pulta, police s nagradama i posebno izdvojenog, ostakljenog i osvjetljenog prostora koji sadrži Oracle Engineered sustav, imaju funkciju komunikacije imidža tehnološke naprednosti i visoke razine profesionalnosti, znanja i kvalitete koji karakteriziraju ovu tvrtku. Tu se nalazi i prostrana terasa u zelenilu i drvenom deckingu s jedinstvenim pogledom na grad.

Korišteno je mnogo zelenila u vidu pregrada među zonama, a materijali koji se pojavljuju u prostoru su ugodni i kvalitetni za boravak, učinkoviti rad i interakciju zaposlenika. Također, dizajnirana je custom-made rasvjeta za obje etaže te su posebno za ovaj prostor oblikovani elementi polica, recepcijskog pulta, okruglih tepiha, ormarići za sve zaposlenike, kuhinje i stolovi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije