u susjedstvu

Božićno-novogodišnji spektakl koji se proteže na nevjerojatnih 5 kilometara

Nikola Zoko
26.12.2022.
u 09:47

Uprizorenje Živih jaslica traje sve do 30.12. kad se unutrašnjost Postojnske jame pretvara se u pozornicu dugu 5 kilometara s čak 18 scena, što je trenutno najduža pozornica na svijetu i podsjeća na veličanstvenu prirodnu katedralu

Ne propustite jedan od najvećih i najčarobnijih božićnih događaja u Sloveniji, čiji je domaćin bajkovita Postojnska jama. Tajanstvena podzemna ljepotica nudi najljepšu kulisu koju joj je milijunima godina strpljivo stvarala priroda. U ovom prekrasnom uprizorenju rođenja Isusa Krista sudjeluje više od 100 lokalnih glumaca zajedno s vrhunskim glazbenicima koji uživo izvode najljepše Božićne pjesme.

Foto: Nikola Zoko

Uz to važno je dodati da unutrašnjost špilje osvjetljava čak 2100 lampica, priču priča čak 30 anđela, a po prvi puta posjetitelje dočekuje i plavi anđeo, anđeo Ariel!  Da su Žive jaslice najveći božićno-novogodišnjeg spektakl u Sloveniji pokazala je jučerašnja premijera duboko ispod površine zemlje, spajajući tako čudotvornu ljepotu prirode i čak 18 prizora koji pričaju najljepšu Božićnu priču, a koji su raspoređeni po čarobno osvijetljenoj pet kilometara dugoj turističkoj stazi. 

Foto: Nikola Zoko

„Ovo je priča o našoj neizmjernoj želji da se ljudi međusobno pomire i da mir zavlada Zemljom“, ukratko je najavio poruku Živih jaslica u Postojnskoj jami predsjednik Upravnog odbora Postojnske jame Marjan Batagelj pozivajući okupljene da pažljivo prate program i uživaju u svim točkama uprizorenja. Posebno je naglasi važnost završne točke u velebnoj Koncertnoj dvorani u kojoj anđeo, kojeg je utjelovila vrhunska pjevačica Sara Briški Cirman – Raiven, zapjeva hit 'Time to say goodbye'  simbolično odlažući svoj bojni oklop! 

Foto: Nikola Zoko

Uprizorenje Živih jaslica  traje sve do 30.12. kad se unutrašnjost Postojnske jame pretvara se u pozornicu dugu 5 kilometara s čak 18 scena, što je trenutno najduža pozornica na svijetu i podsjeća na veličanstvenu prirodnu katedralu. Božićne predstave održavaju se u spomenutom periodu, a počinju svakih 15 minuta počevši od 13:30 pa nadalje. Posebnost ovogodišnjeg programa je moć glasova i osebujna narativna dinamika slovenskih glazbenih zvijezda koje sudjeluju u programu.  Tijekom vožnje vlakićem posjetitelji mogu vidjeti i jedinstvene jaslice međunarodno priznate umjetnice Ejte Štih, a sam program traje 90 minuta. 

Foto: Nikola Zoko

Žive jaslice s najdužom tradicijom u Sloveniji (prvi put 1989. godine) jedan od najvećih svjetskih medija CNN uvrstio je među najljepše prikaze Božića. Stoga ne čudi da je interes za ovu veličanstvenu predstavu još veći tijekom blagdana. Broj ulaznica koje uključuju vožnju podzemnom željeznicom, obilazak cijelog turističkog dijela Postojnske jame, predstavu i nastup čak četiriju pjevača je ograničen. Zato u Parku Postojnska jama preporučuju jednostavnu online kupnju koja je jedina garancija da ćete doživjeti božićnu bajku.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije