VATRENO

Boja koju volimo: narančasta!

narančasta boja
Shutterstock
13.05.2017.
u 08:10

Imamo savjete kako u svoj dom možete uklopiti ovu jarku boju

Tako topla, pozivajuća, energična i pozitivna! Narančasta je jedna od onih boja u dizajnu interijera od koje mnogi zaziru, no nemaju razloga. Ako se koristi s mjerom i na pravom mjestu, i samo mala količina može u potpunosti transformirati neki prostor. Dobivena miješanjem crvene i žute, narančasta boja označava dinamiku, pokret, promjenu, snagu, život i vedrinu. To su idealne asocijacije koje želimo u svom domu...

Kada govorimo o uvođenju narančaste boje u interijer, glavno je pravilo: budite umjereni! Samo najhrabriji neka oboje cijeli zid narančastom... Umjesto toga, probajte akcentni zid ukrasiti ovom bojom ili samo jedan njegov dio. Narančasti dekorativni zastori podignut će dnevni boravak, a ako kuhinjske fronte obojite ovom bojom, budit će te se s osmijehom na licu i s užitkom piti prvu jutarnju kavu.

Birajte narančaste jastuke ili pokoju visilicu u dnevnom boravku. S obzirom na to da je vedra i živahna, djeca ju vole, pa se nemojte libiti uvesti ju u sobu svog mališana.

Ukparite ju s bijelom, sivom i crnom - tako će stvoriti idealnu kombinaciju boja u kojoj nećete morati pretjerati s količinom narančaste.

Foto: screenshot/facebook

Foto: screenshot/facebook

Foto: screenshot/facebook

Foto: IKEA

Foto: screenshot/facebook

Foto: screenshot/facebook

Foto: screenshot/facebook

Foto: screenshot/facebook

Foto: screenshot/facebook

Foto: screenshot/facebook

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije