veliki trend

Boja kojoj je nemoguće reći "ne". Evo zašto vam treba nešto plavo u dnevnom boravku

morski nautički stil plavo bijele kombinacije
Promo
28.07.2023.
u 11:23

To može biti jedan zid, mogu biti detalji poput prekrivača ili ukrasnih jastuka, a za one hrabrije odličan izbor bit će kauč ili fotelja. Ako želite biti baš u trendu birajte komade namještaja od plavog baršuna

U posljednjih godinu dana, uz popularnu sivu, u dnevnim boravcima počele su dominirati dvije, možda neočekivane, boje - plava i zelena. Nijanse plave i zelene pokazale su se popularnima s porastom od 36%, odnosno 32% u posljednjih godinu dana.

Foto: Promo

Budući da većina nas provodi više vremena kod kuće, nije ni čudo što su nas privukle opuštajuće, sretne boje za uređenje domova i poboljšanje našeg psihičkog stanja. Stručnjak za psihologiju dizajna interijera Niki Schafer objasnio je zašto nas baš te boje privlače u stresnim vremenima. 

- Zelena i plava vrlo su smirujuće boje jer nas doslovno smiruju i snižavaju krvni tlak - objašnjava Niki te dodaje: - Ove boje najbolji su izbor za spavaće sobe ili kao boja dodatne opreme u kuhinjama. Za plavu se također kaže da je produktivna i dobar je dodatak kućnim uredima i teretanama - savršena ako planirate stvoriti trajniji prostor za kućne treninge ili rad od kuće.

Foto: Promo

- Zeleni uzorci, posebno lišće, mogu imati još snažniji učinak na naše raspoloženje. Donose dvostruku dozu pozitivnosti uvodeći umirujuću temu prirode u naš um - zaključuje psiholog.

A dnevni boravci s plavim akcentima pravi su hit. To može biti jedan zid, mogu biti detalji poput prekrivača ili ukrasnih jastuka, a za one hrabrije odličan izbor bit će kauč ili fotelja. Ako želite biti baš u trendu birajte komade namještaja od plavog baršuna.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije