Zaboravite na uniformiranost

Boho stil idealan je za one slobodnog duha

boho stil
Gypsyyaya
26.10.2018.
u 12:14

Volite kreativno razmišljati van svih okvira i ne možete biti stalno na jednom mjestu? Boho stil je idealan za vas!

Boho ili boemski stil uređenja karakterističan je za slobodne duše koje ne vole biti okovane. Jednako tako, jedino pravilo koje se može primijeniti na ovaj stil uređenja interijera jest da nema praznine! Svaki, pa i najmanji dio u prostoru, mora biti ispunjen kako ne bi ostalo "negativnog prostora".

Sam pridjev boemski potječe iz 19. stoljeća i odnosi se na lutalice, vagabunde, osobe koje ne puštaju korjenje. Jednako tako, koristi se i za osobe koje su se protivile ondašnjim političkim ili društvenim normama i pogledima. Ako ste i vi slobodnog duha, volite putovati, stalnu promjenu, a rukom mašete na pravila i ograde, tada je boho stil krojen po vašoj mjeri.

Foto: Domino

Eklektika, razne teksture, različiti materijali, šarenilo, blještavilo… sve se to moće naći u boho domu. Okosnica ovog stila je udoban trosjed ili sličan prostor za sjedenje. Udobnost, opuštenost i uživanje moraju izvirati iz svakom komada namještaja, a pogotovo onog glavnog za sjedenje kada je u pitanju provođenje vremena kod kuće. Trosjed ili garnituru obavezno dekorirajte s previše jastuka no što biste inače htjeli staviti, a svaki neka bude s drugačijom presvlakom i drugih dimenzija. Resice, ukrasni kamenčići, šljokice, perlice – sve prolazi!

Drugi ključni boho komad je tepih. Točnije, njih više. Sjetite se ćilima iz 1001 noći! Neka se toplina osjeti u svakoj prostoriji, a tepihe moćete postaviti i na zidove.

Foto: Domino

Zaboravite na umjerene Skandinavce i zidove obojite jarkim bojama koje će izgledati moćno. Smeđa, crvena, zelena i plava idealne su za boho stil. Zidove ukrasite mnogim fotografijama, posterima, sitnicama i uspomenama s putovanja, a sve ih izložite u različitim okvirima. Uniformnost ovdje nije poželjna.

Foto: Julia Brenner

Čar boemskog stila je da sve izgleda kao da se sasvim slučajno zateklo na ovom mjestu, nimalo promišljeno. Ispričajte priču o svemu što vas veseli, što volite i o čemu razmišljate tako da izložite uspomene s putovanja iz raznih zemalja – boemski stil je prepun dekoracija.

Foto: screenshot/facebook

Jarke boje, šareni zidovi, različite teksture tepiha, nespojivi okviri fotografija, puno, puno biljaka, mali milijun jastuka… sve su ovo aduti boemskog stila. Inspirirajte se!

Foto: Shutterstock

Foto: Miishka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije