DIZAJN KOJI OSVAJA

Rajska plavo-bijela kombinacija za savršen odmor na poznatom otoku

hotel santorini
Foto: freshome.com/Paterakis Vangelis
1/14
14.09.2015.
u 08:30

Rekonstrukcija hotela na Santoriniju donijela je moderni štih tradicionalnoj gradnji i puno više svjetla u interijer

Iako u prepoznatljivom stilu tradicionalne grčke gradnje, butik hotel na Santoriniju plijeni pažnjom zbog svoga originalnog dizajna, jednostavne arhitekture i prekrasnog, dragocjenog pogleda na Egejsko more koji se pruža s terase.

Izvana, ovaj se hotel čini lijepim, ali takvih je na ovom poznatom otoku na koji dolaze turisti iz cijeloga svijeta, doista nemali broj. Zato njegova unutrašnjost krije sjajno osmišljene sobe i apartmane. Ponajviše osvaja bjelina koja dominira prostorom, inače karakteristična za grčku obalnu arhitekturu.

U kombinaciji s plavetnilom koje nudi mali spa bazen i nebo koje se vidi s terase, hotel je pravi rajski interijer, u kojem sunca, vedrine i pozitivnih vibracija ima napretek.

Foto: freshome.com/Paterakis Vangelis

Bijela boja dominira prostorom i zbog toga što su, tipično za tradicionalnu arhitekturu, otvori u sobama toliko maleni, da neka druga boja zapravo i ne dolazi u obzir.

Da bi sve to ovako izgledalo, bila je potrebna temeljita rekonstrukcija hotela starog preko 70 godina. Studio Patsos potpisuje adaptaciju i uređenje, a cilj im je bio stvoriti interijer podređen uživanju, opuštanju i ugodi – onoga što najviše treba gostima na ovoj poznatoj turističkoj destinaciji. Usto, uspjeli su postići i da se kroz svaki kvadrat hotela provlači suptilan osjećaj luksuza i elegancije.

Foto: freshome.com/Paterakis Vangelis

- Novi prostor donosi jednostavnost i jasnoću arhitektonskih obilježja u koje smo integrirali suvremene elemente dizajna, koje smo pažljivo odabrali, što s tradicionalnom gradnjom zbog kojeg unutrašnjost ima izgled pećine, stvara poseban ugođaj i sinergiju – objašnjavaju iz studija Patsos.

Foto: freshome.com/Paterakis Vangelis

>>Novo ruho hotela u kojem su odmarali Jackie Kennedy, kralj Edward i Sofia Loren

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije