Skupi materijal

Bicikl od 9000 eura? Da, ima i toga!

Bicikl od 9000 eura? Da, ima i toga!
Dom i vrt
18.10.2013.
u 20:57

Bicikli s potpisom hit su na ulicama Pariza, Londona, New Yorka...

Znate li što je zajedničko Marcu Jacobsu, Chanelu i Hermesu? Ne, ne, ovaj put ne mislimo na modu, nego na limitirane edicije najpoželjnijeg gradskog prometala – bicikla. Francuska modna kuća Hermès i prije je svojom izuzetnom kožom krasila brojne bicikle, naravno po narudžbi, no prije nekoliko dana predstavila je u Parizu svoj prvi bicikl. Bicikl je nazvan Le Flâneur.

– Ideja nam je bila stvoriti bicikl na kojem će se ljudi svakodnevno voziti i uživati, a ne ga samo koristiti kao dekorativni objekt. Bicikl koji smo odlučili dizajnirati morao je biti lagan, udoban, pomalo retro, ali s modernom tehnologijom – izjavio je François Doré iz Hermèsa.

Okvir ovog bicikla izrađen je od ugljikovih vlakana, a sjedalo, ručke i stalak za prtljagu od luksuzne kože. Le Flâneurova cijena bit će nešto viša od 8000 eura, a zanimljivo je da Hermès za sljedeću godinu priprema Le Flâneur sportif, odnosno sportsko izdanje ovog uniseks bicikla. Slično je razmišljao i američki dizajner Marc Jacobs koji je odlučio lansirati i limitiranu seriju bicikala sa svojim potpisom. Ova ograničena ekskluzivna serija bicikala Marca Jacobsa dolazi u pet boja. Ono što je posebno zanimljivo na ovim biciklima i po čemu se posebno ističu jest njihov dizajn. Naime, ručno su napravljeni i sastavljeni od kombinacije čelika i bambusa. Iako nose potpis Marca Jacobsa, djelo su kompanije Panda Bicycles iz Fort Collinsa u Koloradu koja je poznata po svojim ručno rađenim biciklima od bambusa.

Limitirana serija od samo 10 bambusovih bicikala bit će dostupna u odabranim prodavaonicama Marca Jacobsa diljem svijeta, a dolazi u crnoj, crvenoj, narančastoj, plavoj i kričavozelenoj boji koja je nama najbolja te uključuje i stalak za bicikl. Iznos koji će budući vlasnici izdvojiti za ovaj bicikl od prirodnog materijala jest pet tisuća dolara. Chanelovi kreativci u prodaju su pak pustili također limitiranu ediciju bicikala koji dolaze u kompletu s proštepanim torbama i, dakako, neizostavnim dvostrukim "C". Cijena? Prava sitnica – 9000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije