MADE IN ŠVEDSKA

Baš za zimu: lusteri, stolci i tepisi od konca i vune

stolci i lusteri za zimu holgersdotter
Foto: holgersdotter.se
1/20
15.01.2015.
u 15:30

Ovi neobični komadi namještaja utopljavaju svaki prostor te mu daju dozu rustikalnosti i ladanjske atmosfere

Iz radionice produkt dizajnerice Margaret Hollgerdotter, smještene u Tabyju, mjestašcu udaljenom 15-ak kilometara od Stockholma, izlaze očaravajući primjerci produkt dizajna. Zbog materijala od kojih su napravljeni ovi proizvodi čine se idealnim u interijerima u hladne zimske dane, zar ne?

U svakom slučaju, lampe, tepisi i stolci Margaret Hollerdotter utopljavaju svaki prostor te mu daju dozu rustikalnosti i ladanjske atmosfere. Isto tako, lako su zbog svojih oblika i materijala te zaigranosti i romantikom kojom odišu uklopivi i u moderne interijere.

Foto: holgersdotter.se

Svi predmeti nastali su od recikliranog tekstila, starih odjevnih predmeta koji više nisu u upotrebi. Umjesto na smeću završili su u studiju Holgersdotter te im je dan novi život, ovja put s drugom namjenom. Kombinacija stare odbačene vune, konaca i tekstila pokazala se uzbudljivom mješavinom materijala za nastanak tepiha, taburea, sjedala za stolce te sjenila za lustere.

Foto: holgersdotter.se

Svi predmeti ručno se izrađuju i zbog svoga izgleda i dojam da odišu na tradiciju i neka prošla vremena mnoge podsjećaju na stvari koje možemo naći na buvljaku. To je ponajviše rezultat činjenice da su rađeni od recikliranog materijala te jer je konačni rezulat nalik patchworku. Margaret Holgerdotter upravo to je htjela postići - da se njezine kreacije sviđaju mlađim generacijama i da preko njih zavole i tradiciju, te klasične materijale te da vide da nije sve u minimalizmu. A otkuda joj inspiracija za ovakve rukotvorine?

Foto: holgersdotter.se

- Sve što može donijeti novi život u novom obliku za mene je inspiracija. Bilo da su to bakine stare šalice za kavu ili svilene vrpce sa haljine - kaže dizajnicerica. Želite li vidjeti kako to izgleda kada je dio rasvjetnog tijela stara šalica za kavu? Pogledajte u našoj galeriji!

>>Rasvjeta koja mijenja ruho ovisno o godišnjem dobu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije