USPJEH

Arhitektica Vedrana Ergić proglašena je Ženom godine 2017.

PR
13.07.2017.
u 10:50

Sinoć se na Oleander terasi hotela Esplanade održao 22. izbor za Ženu godine, a titula je pripala arhitektici Vedrani Ergić, dvostrukoj dobitnici ugledne nagrade Bernardo Bernardi

Vedrana Ergić vlasnica je arhitektonskog studija Jedanjedan arhitektura, a hrvatskoj javnosti je poznata po istančanom ukusu za unutrašnja arhitektonska rješenja. Njezini uspjesi potvrđeni su više puta od strane struke, pa je tako 2006. godine osvojila nagradu slovenskog Bienalla u području oblikovanja interijera za projekt upravne zgrade Podravke u Koprivnici, te je čak dvostruka dobitnica ugledne nagrade Bernardo Bernardi.

Nagrada Bernardo Bernardi predstavlja priznanje u kategoriji uređenja interijera. Vedrana Ergić ju je prvi puta osvojila 2003. godine za projekt interijera stana na Ribnjaku, a drugi puta ove godine u lipnju i to za dva projekta; interijer Poslovnog centra Adris Grupe u Zagrebu i interijer stana u sklopu zagrebačke gornjogradske kuće Šuflaj. Upravo ova nagrada Vedranu čini jedinom ženom do sada, koja je tu nagradu dobila dva puta, što samo dokazuje njezinu izvrsnost i prepoznatost unutar struke. Vedrana njeguje poseban način kojim svoj suvremeni rukopis uklapa u kontekst vrijednih povijesnih građevina, te stoga ne čudi da njezini interijeri svakog tko se u njima zatekne – ostavljaju bez daha.

Foto: PR

"Iznimna mi je čast biti izabrana, jer ova nagrada promiče poslovni uspjeh žena u društvu u kojem još uvijek, na žalost nismo ravnopravne. Bez obzira što tijekom školovanja postižemo iste rezultate i bez obzira na uvriježeno mišljenje da rođenjem imamo jednako raspoređene sposobnosti i ambiciju. No, kada se počnemo baviti profesionalno svojom karijerom bivamo sputavane zbog raznih predrasuda koje ovo društvo još uvijek ima. Upravo ova nagrada ističe primjere žena koje su se uspjele izdići iznad prepreka koje su nam postavljene, te se nadam da će pomoći da se javnost odmakne od predrasuda. Vjerujem da će nagrada za Ženu godine pomoći u promicanju pravih vrijednosti kao što su: profesionalnost, vjerodostojnost, autentičnost i upornost", izjavila je Ergić nakon uručenja priznanja.

Ovogodišnje nominacije pripale su iznimnim ženama - Loredani Bahorić, modnoj dizajnerici te vlasnici hrvatskog modnog brenda Charlie design; Vernesi Smolčić, mladoj znanstvenici, astrofizičarki i izvanrednoj profesorici na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta; te Ireni Orlović, socijalnoj poduzetnici, medicinskoj sestri po struci i vlasnici nakladničke kuće Harfa.

Foto: PR

Stručni žiri izbora za Ženu godine 2017. činile su ove godine: Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena; Martina Bienenfeld, prošlogodišnja Žena godine i direktorica TZGZ-a; Mirsada Kudrić, direktorica tvrtke Bosch Hrvatska; Snježana Bahtijari, direktorica Korporativnih komunikacija Ericssona Nikole Tesle; Ana Hanžeković, članica Uprave Hanza Medie, Helena Štimac Radin, predstojnica Ureda Vlade RH za ravnopravnost spolova; Tena Štivičić, dramska spisateljica; Ksenija Kardum, direktorica Informativnog programa Nove TV; Branka Valentić, ravnateljica HINA-e; i Morana Paliković Gruden, osnivačica časopisa Zaposlena.

Cilj ovog dugogodišnjeg projekta je potaknuti žene na još veći poslovni angažman, kako bi odmaknule društvo od stereotipnih uvjerenja o ženama u poslovnom svijetu. Važno je poticati žene koje su već u industriji na daljnji razvoj karijera, ali i pokazati mladim ženama kako se uz konstantan trud mogu postići izvrsni rezultati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije