Svi mirisi i okusi, ali i interijer zagrebačke slastičarnice Amelie bude neku asocijaju iz prebogate francuske literature, kazališta, filma...
Uz probrane slastice koje se temelje na francuskom gastro razmišljanju i načinu pripreme u miksu s domaćom tradicijom, taj dojam snažno pojačava i interijer.
Uređivala ga je sama vlasnica Žaklina Troškot, stvarajući odabirom namještaja, bojama i dekoracijama ugodnu atmosferu. Shabby chic nije odabran slučajno, jer samo ta romantičarska nota može stvoriti opuštenost kakvu težimo kad podno Katedrale želimo popiti kavu i opustiti se uz vrhunski maracon ili tart sa smokvama.
I stare bolte prizemlja u starom dijelu Zagreba pozivale su na shabby chic.
Većina namještaja kupljena na sajmovima antikviteta, poput onog zagrebačkog na Britancu, i kasnije detaljno obnovljena - izbrušena, zakitana, osvježena bojom, po potrebi tapicirana, lakirana... Atmosferu pojačavaju i uvijek romantične ilustracije akademske slikarice i ilustratorice Mateje Šilobod i izbor boja u interijeru.
Sjećanje na neke prošle dane daje i sama lokacija u "staroj" Vlaškoj, gdje je, primjerice, prozor slastičarnice dovoljno nizak da ritam grada pomno pratite dok, poput nekih naših baka, sjedite uz njega.
>>Od kolača i capuccina nastao je ljupki "Kolaccino"
>>U interijeru i kolačima miks hrvatskog i američkog podneblja