I gastro i dizajn

Amelie - romantični interijer s francuskim štihom

slastičarna Amelie
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/16
27.07.2014.
u 15:45

Nastavljajući priču o interijerima zagrebačkih slastičarnica, posjetili smo popularnu Amelie, šarmatno mjesto podno zagrebačke Katedrale, s prekrasnom terasom u hladu.

Svi mirisi i okusi, ali i interijer zagrebačke slastičarnice Amelie bude neku asocijaju iz prebogate francuske literature, kazališta, filma...

Uz probrane slastice koje se temelje na francuskom gastro razmišljanju i načinu pripreme u miksu s domaćom tradicijom, taj dojam snažno pojačava i interijer.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Uređivala ga je sama vlasnica Žaklina Troškot, stvarajući odabirom namještaja, bojama i dekoracijama ugodnu atmosferu. Shabby chic nije odabran slučajno, jer samo ta romantičarska nota može stvoriti opuštenost kakvu težimo kad podno Katedrale želimo popiti kavu i opustiti se uz vrhunski maracon ili tart sa smokvama.

I stare bolte prizemlja u starom dijelu Zagreba pozivale su na shabby chic.

Većina namještaja kupljena na sajmovima antikviteta, poput onog zagrebačkog na Britancu, i kasnije detaljno obnovljena - izbrušena, zakitana, osvježena bojom, po potrebi tapicirana, lakirana... Atmosferu pojačavaju i uvijek romantične ilustracije akademske slikarice i ilustratorice Mateje Šilobod i izbor boja u interijeru.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Sjećanje na neke prošle dane daje i sama lokacija u "staroj" Vlaškoj, gdje je, primjerice, prozor slastičarnice dovoljno nizak da ritam grada pomno pratite dok, poput nekih naših baka, sjedite uz njega.

>>Od kolača i capuccina nastao je ljupki "Kolaccino"

>>U interijeru i kolačima miks hrvatskog i američkog podneblja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije