Može i bez slatkiša

Adventski kalendar izrađen od vrećica za čaj

Adventski kalendar izrađen od vrećica za čaj
Foto: Dom i vrt
1/3
17.12.2012.
u 12:00

Irena Juretić sa svojom je djecom napravila kalendar.

1. Ideja je nastala još u rujnu

Cijelu jesen naša je čitateljica skupljala vrećice od čaja i s nestrpljenjem čekala predožićno vrijeme da mogu početi izrađivati kalendar. Uz vrećice trebale su im škare, ljepilo i kartonska kutija.

2. Plan prije lijepljenja

Kartonska kutija izrezana je u željeni oblik, a vrećice su okrenute naopako kako bi sve bile iste boje. Nastali su džepići na koje su napisani i datumi. Prije lijepljenja vrećice su poslagane na kutiju kako bi bile što bolje raspoređene.

3. Bez čokoladica

Prvotni je plan bio u vrećice ubaciti mini čokoladice, ali mislim da klinci danas ionako jedu previše slatkiša i da im to ne bi bilo ništa posebno, kaže naša čitateljica. U vrećice je umetnula papiriće na kojima pišu aktivnosti za svaki dan. U nekim je džepićima jedna, a u nekima i više aktivnosti. Karton je umotan u ukrasni papir. Osim kartonske kutije, kao podlogu možete koristiti i stari fascikl ili mekši karton, ali u tom slučaju kalendar ne može samostalno stajati.

NE PROPUSTITE: Ovo su božićni ručni radovi naših čitatelja. Šaljite fotke i dalje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije