Savjet arhitekta

ADAPTACIJA potkrovlja obiteljske kuće od 80m2

tlocr
Foto: Ksenija Sablic Grgic
1/3
05.05.2014.
u 14:30

Zadatak je urediti potkrovlje obiteljske kuće, površine 80 m2, za potrebe mladog bračnog para s dvoje djece.

U potkrovlju su dvije manje sobe, a veći dio postojećeg potkrovlja je tavan.

Foto: Ksenija Sablic Grgic

Rušenjem postojećih zidova dobiva se slobodan prostor za organizaciju potrebnih sadržaja. Drvena konstrukcija krovišta će biti zadržana, djelomično vidljiva u prostoru dnevnog boravka, a drugim dijelom ugrađena u pregradne zidove. Prostor dnevnog boravka, blagovanja i kuhinje je jedinstven prostor, bez vizualnih pregrada. Dobivene su tri spavaće sobe, roditeljska i dvije dječje. U sredini potkrovlja je postojeći dimnjak oko kojeg je predviđena izvedba garderobnih ormara. Na taj način je ostvarena vizualna barijera između dnevnog boravka i sanitarnog čvora (wc-a i kupaonice) te kružna veza.

Foto: Ksenija Sablic Grgic

Kako bi se dobila potrebna visina za kretanje, iznad kuhinje i blagovanja su predviđene segmentne krovne kućice većih dimenzija. Tako će prostor biti, uz krovne prozore, dodatno osvijetljen prirodnim svjetlom i kroz fasadne prozore.

Cijeli krov je izoliran toplinskom i hidroizolacijom te svim potrebnim slojevima prema pravilima struke s ciljem maksimalne uštede energije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije