prepišite!

7 nepogrešivih trikova dizajnera interijera zahvaljujući kojima prostor postaje dom

BoConcept
16.08.2021.
u 11:15

Dizajnerica interijera Vanessa Arbuthnott dijeli svoje dizajnerske savjete i tajne kako biste i vi uredili svoj prostor u pravi dom, s ugodnom i toplom atmosferom

Da bi neki prostor, stan ili kuća, postali dom potrebno je uložiti malo više od pukog opremanja. Tu pomoć i stručnost dizajnera interijera postaju ključne. Bilo da obnavljate cijelu kuću, uljepšavate kuhinju ili birate novu boju kako biste osvježili dnevnu sobu - ove korisne smjernice ne smijete propustiti. Dizajnerica interijera Vanessa Arbuthnott dijeli svoje dizajnerske savjete i tajne kako biste i vi uredili svoj prostor u pravi dom, s ugodnom i toplom atmosferom.

Foto: screenshot/facebook

Ono što vi volite

Zapamtite da je to vaš dom. -Nema nikakvih pogrešaka u dizajnu interijera, svatko ima potencijal dizajnirati vlastiti dom - kaže Vanessa Arbuthnott. Samo je potrebno sagledati veću sliku.Uzimanje u obzir najnovijih trendova je vrijedno, ali uvijek dodajte neki svoj detalj kako biste prostor učinili posebnim. Dom je mjesto gdje provodite većinu vremena pa vas prostor mora odražavati.

Foto: screenshot/facebook

Izbor boja

Počnite kombinirati boje koje želite koristiti za zidove ili tapete, namještaj, rolete i zavjese. Treća boja mogla bi biti sjajan izbor za jastuke, svjetiljke, poplune i pribor kao što je stolnjak ili čak slika. Tri boje su uvijek bolje od dvije - koristite ih u cijeloj prostoriji.

Isprobajte prije nanošenja

Zapamtite da se boje mogu mijenjati ovisno o osvjetljenju, pa kupite uzorke i bojite - upozorava Vanessa te dodaje: -'Obojite najmanje površinu A2, na najsvjetlijim i najtamnijim zidovima u istoj prostoriji - da vidite kako prirodno svjetlo utječe na odabranu nijansu. Ovo je osobito učinkovito za pronalaženje najbolje bijele boje. Isto vrijedi i za tapete.

Foto: Promo fotografije

Ako preuređujete...

Ako imate prazno platno, lakše je, ali češće moramo raditi s postojećim sofama ili tepisima itd. Pažljivo pogledajte tepih i vidite možete li raditi s bojama unutar njega. Možda možete presvući staru omiljenu sofu kako biste joj dali novi život? Odlučite jeste li netko tko voli uzorak i pogledajte samu prirodu da vidite koje boje idu uz što. Na primjer, roza i crvena sa zelenilom, žuta sa sivom i plavom bojom.

1/9

Dimenzije namještaja

Odlučite se za namještaj koji želite u domu. Razmislite o ljestvici, u velikoj prostoriji trebate veliki kauč - savjetuje Vanessa. Većina dizajnera preporučuje da čak  da i male sobe imaju jedan veliki statement komad, čak i ako se radi o uzglavlju kreveta u spavaćoj sobi. Ravnoteža velikih i malih komada stvorit će privlačan životni prostor.

Foto: Promo fotografija

Izvan okvira

Dani strogih pravila su prošli, ključ dizajna interijera u moderno doba je prihvatiti ideju boje koja vama odgovara. Više ne postoje pravila za bojanje okvira vrata, lajsni i stropova u sjajno bijeloj boji - zapravo se neki vrhunski dizajneri interijera protive tome! Savjet dizajnerice Kelly Hoppen za bojanje lajsni mijenja igru, ona objašnjava kako slikanje lajsni iste boje sa zidovima može pomoći da se soba osjeća većom.

Foto: Shuterstock

Dodajte završne detalje

"Završni dodir je zabava!", poručuje Vanessa. Zavjese, prostirke, jastuci, slike i biljke mogu napraviti veliku razliku, ali ponekad ih je teško izabrati sve dok zidove ne ofarbate ili ne zalijepite tapete i objesite zavjese.

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije