u trendu

5 boja koje će ove godine dominirati u kupaonicama

 Ankica kupaonica
Promo fotografija
12.01.2021.
u 10:01

Ako smo prije možda o kupaonici razmišljali kao o brzom prostoru u koji se ulazi i izlazi, sada o kupaonici razmišljamo kao o svom osobnom spa centru

Ako ste se zaželjeli promjene u kupaonici, a nije još vrijeme za veliku adaptaciju, najjednostavije je osvježiti ju novom bojom. Osim što ističematerijale u prostoru, kao što su mramor ili pločice, nova može u kupaonici dati smirujući ton. Uzorci pločica također mogu poslužiti kao idealna točka inspiracije bojom za povezivanje cijelog prostora. 

Foto: Shutterstock

Kako i dalje provodimo puno vremena u zatvorenom, mijenjaju se i trendovi boja za kupaonice. Ako smo prije možda o kupaonici razmišljali kao o brzom prostoru u koji se ulazi i izlazi, sada o kupaonici razmišljamo kao o svom osobnom spa centru. Stoga smo pobrojali pet boja koje će ove godine biti hit u kupaonici, ne samo zbog svoje atraktivnosti već i zbog efekta koji ostavljaju na nas.

Foto: Promo fotografija

Blijedoplavi tonovi

Ako ste neodlučni, izaberite umirujuću nijansu svijetloplave boje. Ova boja odličan je izbor i za kupanice manje kvadrature, a odlična stvar je ta što djeluje smirujuće i osvježavajuće.

 Ankica kupaonica
1/20

Za hrabrije tu je zelena

Veliki hit su nijanse nadahnute prirodom, a duboka zelena bit će hrabar izbor, ali i pokazati da razmišljate moderno. Birajte duboke i bogate nijanse zelene, samo pripazite da ne odaberete pretamnu nijansu. Prava nijansa zelene djelovat će snažno, elegantno i bezvremenski.

Foto: Wall&Deco

Topli neutralni tonovi

S toplim neutralnim bojama, u cijelom spektru, siguran je izbor s kojim ne možete pogriješiti. Umjesto klasične bijele boje birajte neku od bež nijansi, a ako vam se uklapa uz pločice i kupaonski namještaj možete posegnuti i za nježnim nijansama smeđe.

Žuta u punoj snazi

Za moderne kupaonice odličan izbor žuta je boja. Za manje kupaonice bolji izbor su pastelni tonovi, a one srednje i velike odlično će podnijeti i najjarkije tonove ove boje. Svojom svježninom ova boja unosi radost i pozitivnu energiju.

Foto: IKEA

Ljubičasti tonovi

Ako imate svijetle pločice dubokom ljubičastom napravit ćete odličan kontrast i stvoriti intimnu atmosferu. Ova boja, posebno tamne nijanse djeluje smirujuće i opuštajuće, a jako voli zlatne detalje.

Foto: pixabay

Savjet plus:

Ako ste neodlučni ili vas ni jedna od navedenih boja ne privlači, a voljeli biste primjenu u kupaonicu posegnite za nekom od svih nijasni - posebno efektno djelovat će kombinacija tamnijih i svijetlijih nijansi sive.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije