STILOVI

2015: Trendovi slave drvo, kamen i metal, sivu, zelenu i čudesnu marsala boju

interijer
Foto: Thinkstock
03.01.2015.
u 15:15

Vraćaju se i pozlaćeni antikviteti, poput okvira za ogledala za slike ili ogledala, nogica komada i fotelja

Spremate se za uređenje svog doma - ovo su trendovi koji vladati interijerima u 2015. godini.

Prevladavajući materijali su drvo (veliki povratak rustikalnih komada, svijetlih tonova, egzotičnog drva, pa čak i rezbarija), kamen (posebno bijeli mramor koji postaje simbol elegancije) i metal koji postaje sastavni dio komadnog namještaja ili umjetničkih predmeta.

Stilovi se miješaju, retro dobiva svoju novu suvremenu verziju, ponovo se u interijer uvode egzotični uzorci i etno stil, a dominatne forme su organski oblici. Siva dominira interijerima s jakim kolorističkim naglascima, primjerice, zelene. Ipak, hit je Marsala, crveno-smeđa boja koja je dobila nosi po istoimenom sicilijanskom vinu iste boje.

Uniformirani dizajnerski namještaj pomalo će ustuknuti pred originalnim idejama i recikliranim komadima koji imaju unikatnu notu. Originalnost, jako naglašena osobnost i eko razmišljanje s korištenjem recikliranih materijala gotovo su ultimativni trend. Vraćaju se i pozlaćeni antikviteti, poput okvira za ogledala za slike ili ogledala, nogica komada i fotelja ili ručkica na ormarima, te mekani baršuni i svila. Slijedi i gotovo nevjerojatno slaganje različitih tekstura kućnog tekstila...

Od "starih" stvari ostaje staklo.

Sve bi to trebalo svaki interijer učiniti toplijim i vizualno zanimljivijim, u potpunoj opreci sa strogim minimalizmom koji smo obožavali već dva desetljeća. Ipak, oprez! Svaka slijepa slijedba trendova može dovesti do brzog zasićenja i nezadovoljstva. Ono što se najgore može dogoditi je svjevrsno pretjerivanje. Stoga, uz osluškivanje novog uvijek je dobrodošlo slušanje osobnih potreba i vlastite estetike.

>>Profinjena siva boja i dalje je u trendu: naučite kako je koristiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije