RAZGLEDAJTE IH

14 novih najmoprimaca uskoro će se useliti u stanove DUUDI-ja

zgrade
Pixsell
13.02.2015.
u 08:30

U tijeku je natječaj za drugu rundu najma stanova u državnom vlasništvu, po povoljnim cijenama i na lijepim lokacijama

Do 25. veljače traje natječaj Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom na kojem je 14 stanova ponuđeno u najam u gradu Zagrebu.

Stanovi su na različitim lokacijama – u Bužanovoj, Zvonimirovoj, Šubićevoj, Bosiljskoj, Rapskoj, Lojenovu prilazu, Krijesnici, Ilici, Hatzovoj, Tomićevoj, Wickerhauserovoj i na Novoj vesi.

187,06 kuna početna je cijena za najmanju nekretninu koja se nudi u ovom natječaju za najam stanova u Zagrebu

Stanovi su različitih kvadratura, od 12,47 do 102,84 kvadrata i različite su katnosti – od podruma i suterena do viših katova. Neki se nalaze u uličnim, a neki u dvorišnim zgradama. Stanovi se iznajmljuju na pet godina s mogućnošću produžetka, a među pristiglim prijavama novi stanari bit će izabrani prema najboljoj ponudi mjesečne stanarine. Do potpisa ugovora budući stanar mora uplatiti i razliku između iznosa jamčevine i iznosa tri mjesečne najamnine iz ponude na ime beskamatnog pologa koji ostaje najmodavcu do kraja ugovorenog roka najma.

– Treba istaknuti da je ovo treći natječaj za najam stanova. Prvi je bio u Zagrebu, a drugi u Osijeku i na oba dosadašnja natječaja odziv je bio dobar te se nastavlja s realizacijom pilot-projekta koji je započet u Zagrebu u rujnu 2014. – ističe Željka Šaponja, glasnogovornica Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, naglašavajući da je, iako je rano govoriti broju ponuda pristiglih na aktualni natječaj, sam „predinteres“ dobar s obzirom na to da po objavi aktualnog natječaja pristižu telefonski upiti potencijalnih najmoprimaca.

Pitanja koje mogući najmoprimci najčešće postavljaju su kada mogu razgledati stan i što trebaju učiniti da se prijave na aktualni natječaj, odnosno koja je procedura.

1542,60 kuna početna je cijena za najveći ponuđeni stan od 102,84 četvorna metra koji se nalazi u Šubićevoj ulici

Odgovore na ta pitanja mogu naći na internetskim stranicama ureda www.duudi.hr. Stanovi se iznajmljuju u “viđenom stanju”. Budući najmoprimac ne može raditi preinake u stanu bez pismenog pristanka najmodavca, a u slučaju pristanka stanar sam snosi troškove.

Važno je i znati da najmoprimac ne može dati u podnajam stan u cijelosti ili u dijelu bez suglasnosti najmodavca, a stan može koristiti isključivo za stanovanje. Inače, razgledavanje stanova počinje 16. veljače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije