pogled u budućnost

10 trendova koji će u 2022. dominirati u dnevnom boravku, pripremite se na vrijeme

BoConcept
25.10.2021.
u 13:10

Kako biste u svoj dnevni boravak donijeli osvježenje u godini pred nama pobojali smo 10 glavnih trendova koji će običježiti 2022., barem kada je u pitanju uređenje interijera.

Foto: Lesnina

Trendovi uređenja nude svu inspiraciju potrebnu za preispitivanje vašeg doma, bilo da se radi o redefiniranju cijelog prostora modernim nijansama boja i ulaganju u ovosezonske bouclé sofe ili jednostavno nadogradnji mekog namještaja jastucima i tekstilima.Možete odabrati miran, opuštajući prirodni izgled u zemljanim nijansma ili biti kreativni s maksimalističkom atmosferom, od raznobojnih prostirki do mekog namještaja koji se kombinira. Koji god trend odabrali ne možete pogriješiti jer se radi o samoizražavanju i maksimalnom iskorištavanju prostora za stvaranje vlastite verzije sretnog doma.

Foto: Danijel Berković

 

1. Zoniranje područja za rad, odmor i igru

Bilo da se radi o jednoj sobi ili otvorenom području, korištenje promišljenog zoniranja omogućuje vlasnicima stvaranje postora za rad, odmor i igru. Metode poput pomičnih  razdjelnika soba, dobro postavljenih tepiha i rasporeda namještaja mogu pomoći pri razdvajanju bez potpunog zatvaranja namjenskih prostora.

Foto: Danijel Berković

2. Japandi kao stil života

Japandi je trend koji kombinira opuštajući, minimalistički dekor s neutralnom paletom i prirodnim materijalima kako bi stvorio mirau atmosferu za životne prostore. Jedan od aspekata japandi interijera je ponovno povezivanje s prirodom. Kanalizirajte to u blagovaonici s hrastovim stolom za blagovanje, platnenim stolnjakom, zemljanim posuđem i drvenim priborom za jelo. Dašak zelenila upotpunjuje izgled.

1/17

3. Zamagljivanje granica između vanjskog i unutarnjeg dijela

Preklapanje unutranjeg i vanjskog prostora jedan je od trendova koj, iz godine u godinu, postaje sve popularniji.Soba neka bude puna sukulenata za koje je ako brinuti, i većih lisnatih biljaka koje dodaju osjećaj smirenosti i opuštenosti.

4. Plavo nebo kao inpiracija

Bboja godine je siguran način određivanja trendova boja za sljedeću godinu. Za 2022. ta boja je inspirirana plavim nebom. Dok su prije neutralni tonovi bili najpopularniji za dnevne sobe, nježne i svestrane nijanse poput ružičaste  i nebesko plave doživjele su porast popularnosti u nadolazećoj sezoni. Plava savršeno funkcionira u prometnim prostorima u kojima želite stvoriti osjećaj mira, kao što je kaotična ideja obiteljske dnevne sobe.

Foto: arhiva

5. Preispitivanje izbora rasvjete

S pravom se sve više razmišljaju o idejama osvjetljenja dnevne sobe za transformaciju dekora, bez ikakve potrebe za ukrašavanjem.

Foto: Promo fotografije

6. Koordinirajuća boja

Trend usklađivanja boja izvrstan je način povezivanja prostora. Uzmimo za primjer radijatore, bitnu stavku, ali često ne onu koju smatramo dijelom dekora. Ovaj novi trend pokazuje da radijatori postaju sve inkluzivniji u dekoru, usklađujući se s bojom zidova. 

7. Vinilni podovi

Vjerojatno ste razmišljali o vinilu za svoju kuhinju ili blagovaonicu, ali vjerojatno ne i u dnevnoj sobi? Vrijeme je za ponovno razmišljanje jer ovaj materijal koji se lako održava ponovno oživljava. Uparite ga s neutralnom bojom kako biste stvorili industrijski izgled. sirov izgled. Odlučite se za podove koji se lako čiste, poput vinila i laminata, kako biste godinama bili mirni.

Foto: BoConcept

8. Boje za uzemljenje

Zemljani neutralni tonovi i dalje su istaknuti trend boje dnevnih soba. Osvježite svoj boravak odabirom boja prirodne teksture, poput ratana i tkane jute, te zemljanih pigmenata poput terakote i pijeska.

Foto: BoConcept

9. Baršunasti kauč

Kreće se prema raskošnoj rasvjeti i prigodnom namještaju, a baršun ostaje ključni izbor tkanine. Ulaganje u baršunastu sofu izvrstan je način da dobijete moderan i trendy izgled. Međutim, ako niste spremni na taj korak, odabir baršunaste koktel stolice ili glamuroznog rasvjetnog tijela ponudit će pristupačna ažuriranja dnevne sobe.

Foto: Vanja Šolin

10. Moćan tepih

Tvrdi podovi i dalje su popularni u domovima, ali ključno je omekšati ih slojevitošću, a najbolji način za to raskošni je tepih. Razmislite o velikim uzorcima i svijetlim bojama kako biste stvorili vizualno središte prostorije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije