MADE IN CROATIA

10 neodoljivih noviteta domaćeg produkt dizajna

tjedan dizajna domaći dizajn
Foto: Sanjin Kaštelan
1/16
17.05.2016.
u 08:30

Nedavno završeno treće izdanje Tjedna dizajna u Zagrebu ponudilo je, među ostalim, i niz novih proizvoda naših dizajnera. Pokazujemo vam najatraktivnije!

Lijepo je, ali i poželjno vidjeti kako neka kulturna događanja imaju svoj razvojni put te kako ulažu novu energiju i nove ideje u svako svoje novo izdanje. Možemo to vidjeti na najnovijem primjeru Tjedna dizajna, koji se održao od 3. do 8. svibnja u Laubi i na još nekim lokacijama.

Iako tek treća po redu, manifestacija je opravdala svoj epitet dizajnerskog događaja godine jer iznenađenja nije nedostajalo – osim “standardnih” predavanja i radionica, svoje djelovanje “Tjedan” je proširio na niz novih partnerskih lokacija u Zagrebu te prvi put u koncept stavio zemlje partnere koje su ovoga puta bile nordijske zemlje – Finska, Danska, Norveška i Švedska.

No najatraktivnije su bile brojne premijere dizajnerskih radova – 12 svjetskih i čak sedam hrvatskih. Odlučili smo vam predstaviti neke od njih te dva studentska rada koja smo smatrali najzanimljivijima.

Foto: Promo fotografija
Ručno rađene stolne i podne svjetiljke inspirirane ljepotom drva i prirodnih materijala upotpunile su liniju proizvoda “Hanging by a thread” (Maroon Creations)

Foto: Promo fotografija
Rječka dizajnerica Svjetlana Despot publici je pokazala nekoliko svojih novih uradaka, među ostalim i Papeete, niske stolce kojima je upotpunila svoju kolekciju Inside Out (Data by Despot)

Foto: Promo fotografija
Zanimljiva dizajnerska “zamjena” za pravi bršljan uz pomoć listova od ceradnog platna u tri veličine. Njihovim nizanjem nastaje lepršava dekorativna pregrada – puzavac u nekoliko boja (Zrinka Nedeljković)

Foto: Promo fotografija
Rad studenta dizajna Jurja Tomljanovića, klub-stolić L, rezultat je koncepta Enable Table u sklopu kolegija Oblikovanja proizvoda od drva. Zadatak je bio napraviti stol, kombinaciju drva i stakla (projekt Enable Table)

Foto: Promo fotografija
Tea Janković nadogradila je svoj koncept aktivne kupaonice nazvane “Katica za sve” i gornjim ormarićem. Police iz njega mogu se prenijeti i na neko drugo mjesto te poslužiti kao mjesto za odlaganje (Et cetera)

Foto: Promo fotografija
Osim stolića L od radova studenata dizajna izdvojili smo i GlauWee klub-stolić načinjen od stakla u boji hrastovine s praktičnim izvlačnim elementom (projekt Enable Table)

Foto: Promo fotografija
Jednostavne i bezvremenske minimalističke visilice Luminins Lamps istodobno su i instalacija u prostoru, a imaju i različite namjene. Osim Linije 55, predstavljene su i svjetiljke Linije 25, dostupne u različitim bojama i dimenzijama (Luminis)

Foto: Promo fotografija
Funkcionalne Hives police plod su suradnje poznatog svjetskog arhitekta i dizajnera Simonea Michelija i domaćeg proizvođača namještaja (Era grupa)

Foto: Promo fotografija
Modularni i multifunkcionalni sustav panela i pregrada Lind kojim se vrlo jednostavno rukuje može poslužiti kao vješalica, ladica, stol i polica u različitim prostorima – od ureda i trgovina do stanova (Dizzconcept)

Foto: Promo fotografija
Pinna je zajednički rad Nikoline Jelić i Karoline Borković. Forma zidne svjetiljke inspirirana je školjkom periskom s namjerom da snop indirektnog svjetla unosi u prostor ugođaj morskih dubina (Studio Kubus)

Foto: Promo fotografija
Serija Piazza Luce obogaćena je novim primjercima – klupskim stolićem, tj. svjetiljkom u dvije varijante – oplemenjenog folijom s efektom ogledala te u hrastovini (Ada Kezić)

>>Nađite nešto za sebe - otvoren je 3. Tjedan dizajna Zagreb #tdzg2016

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije