DAŠAK TRADICIJE

Ukrasite ne samo grane nego cijelo drvo uskršnjim jajima

uskršnja jaja na drvetu
Foto: Privatni album
1/16
17.03.2016.
u 11:46

Nadahnite se primjerom obitelji Kraft iz središnje Njemačke, koja od 1965. godine ukrašava stabla u svome vrtu jajima svih boja. Ove godine na njihovoj jabuci nalazi ih se čak 10.000!

Čuli smo za američki običaj skrivanja ukrašenih jaja po dvorištu, koja djeca zatim traže, ali ne i za kićenje kompletnih dvorišnih stabala istim dekoracijama. Riječ je o starom njemačkom običaju nazvanom "Osterbaum" odnosno "Eierbaum".

Jedno takvo drvo u njemačkom vrtu postalo je i pravi pravcati rekorder. Naime, obitelji Kraft, Christa i Volker, iz gradića Saalfed u pokrajini Thüringen svoje su stablo jabuke iza kuće ukrasili s čak 10.000 jaja različitih boja i dekorativnih uzoraka.

Foto: Robert Demo
Drvo obitelji Kraft privuče svake godine oko 15 000 posjetitelja koji žele vidjeti šarenu atrakciju i fotografirati se ispred nje

Iako dobrano u sedmom desetljeću života, bračni par Kraft svake godine neumorno, još od daleke 1965. ove ukrašava drveća u svome vrtu jajima svih boja. Prvo drvo je imalo tek 18 jaja, da bi se s vremenom njihov broj povećavao.

Foto: Robert Demo

U tome pothvatu, koji je postao prava turistička atrakcija za ljude iz susjednih mjesta te ih mnogi dolaze vidjeti, diviti se i fotografirati ispod šarenog drveta, pomažu im ljestve te njihovi susjedi i prijatelji. Jer, potrebno je otprilike dva tjedna da se drvo okiti, s tim da nemali broj njih otpadne u slučaju jakog vjetra.

Foto: Robert Demo

Kraftovi su ujedno najavili da im je ovo, zbog njihove dobi, i posljednje kićenje stabla, što će svakako biti dodatni motiv Nijemcima da navrate u njihov vrt. Možda i vas njihov primjer potakne da ne samo odrezane grane voća ili ukrasnog grma u vazi ukrasite uskršnjim jajima, nego i zelenilo u svome vrtu.

Nudimo vam u tekstu, ali fotogaleriji nekoliko primjera koji će vas nadahnuti!

Foto: Robert Demo

>>Blagdanske dekoracije: neka se i u uređenju doma osjeti radost Uskrsa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije