LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Vrt

Tegla za bilje sa stilom i domaćim dizajnerskim potpisom

Posuda Flower Bag najnoviji je proizvod dizajnera Igora Jurića, a namijenjena je za cvijeće i začinsko bilje, ali može poslužiti kao vaza za rezano ili suho cvijeće
22. travnja 2019. u 07:00 0 komentara 4544 prikaza
flower bag
Foto: Promo fotografija
Pogledajte galeriju 1/12

Krenuo je od dizajna automobila, a danas uz njih kreira i sjajan vrtni asesoar, i to s velikim inozemnim uspjehom o kojem se ustvari (i nažalost) u domaćoj javnosti vrlo malo zna.

Igor Jurić, mladi industrijski dizajner iz Siska sa zagrebačkom adresom, nakon Keire, lijepo oblikovanog plastičnog poljevača za bilje, ovih će dana na tržište izbaciti Flower Bag, teglu koja je ime i dobila ne samo po svojoj osnovnoj namjeni nego i zbog oblika.

No njezinu tvorcu to i nije bilo u planu. Kao, uostalom, ni da proširi polje svoga dizajnerskog djelovanja na neke druge vrtne komade. Sve dok nije dobio povratnu informaciju od distributera i trgovačkih lanaca s kojima je često u kontaktu.

flower bag  | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Praktične i pomične ručke

– Počeli su me sve češće pitati mislim li ostati na samo jednom proizvodu, što me potaknulo na razmišljanje. U tome mi je pomoglo i iskustvo odlaska na brojne sajmove gdje sam stekao u uvid u to što tržište nudi kao i u to što se traži. I tako je rođen Flower Bag. Namjera mi je bila stvoriti užu teglu koja će moći stajati i na prozorskoj dasci i koja se lako može transportirati. Kada sam osmislio ručke, izgled je upućivao na torbu – objašnjava dizajner čija je ideja ''stylish'' tegle pobudila veliki interes na sajmovima. Čini se da i ''tegli-torbi'' slijedi jednako svijetla budućnost kao i Keiri.

flower bag  | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Dvije veličine tegle

Naravno, tajna uspjeha obaju proizvoda nije samo u njihovu izgledu nego i u inovativnosti i ekološkoj komponenti. I nimalo nevažno, riječ je o čistim hrvatskim proizvodima. Flower Bag, primjerice, rađen od je domaće visokokvalitetne neškodljive plastike tako da ne postoji mogućnost otpuštanja i negativnog utjecaja kemikalija iz tegle na biljke.

– Svaki detalj na posudi, a ne samo njezin oblik i koncept, pomno je osmišljen i ona je rezultat višemjesečnog rada, promišljanja i eksperimentiranja. Kako bi bila još praktičnija, ručke sam napravio s mogućnošću pomicanja tj. okretanja, tako da bilje velikih listova i ono koje znatno povećava svoj volumen tijekom rasta može nesmetano napredovati – otkriva Igor Jurić.

flower bag  | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Dvostruka ovojnica tegle omogućuje reguliranje vlage tako da nema truljenja i propadanja bilja kao ni potrebe za tanjurićem u koji će otjecati voda

Uz pomične ručke, mogućnost dodatne prilagodbe Flower Baga, koji dolazi u četiri boje, očituje se i u dvije različite veličine. Manja verzija namijenjena je minijaturnom bilju i sukulentima, a veća širokolisnom bilju kao i onom koje znatno naraste u visinu, poput orhideja.

>>Vrtlarenje sa stilom: tegle i alati s potpisom naših dizajnera

 

Keira se prodaje bolje od Vegete

Kantica za polijevanje bilja Keira prodaje se u količinama o kojima domaći dizajneri mogu samo sanjati. Kako nam je otkrio Igor Jurić, dostupna je u čak 50 zemalja svijeta. Dakle, više nego što je to postigla slavna Vegeta. Ovaj uspjeh dizajner objašnjava dobrim distributerima te činjenicom da se može slagati jedna u drugu, što omogućuje lak i jeftin transport i u daleke zemlje poput Novog Zelanda. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.