LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Vrt

Što je to šumski vrt i kako ga oblikovati?

Udruga Hrvatska permakultura organizira tečaj dizajniranja šumskog vrta koji će se održati 19. i 20. ožujka od 10 do 18h u Zagrebu
16. veljače 2016. u 13:09 0 komentara 2343 prikaza
permakultura
Foto: Thinkstock

Posve običan naziv šumski vrt zapravo nam ne govori puno, barem u smislu kada bismo ga željeli definirati. Naime, riječ je prirodnom permakulturnom sustavu koji nije ni vrt u šumi niti je klasičan voćnjak - u njemu rastu biljake trajnice i one koje se same rasijavaju. 

Usto, dodatna zanimljivost je da je urod u ovakvom vrtu svake godine sve veći, a posla sve manje, što je san svakoga tko se bavi vrtlarstvom. Želite li naučiti kako ga dizajnirati, što u njemu saditi i kako ga održavati?

U tom slučaju bilo bi dobro da sudjelujete na tečaju dizajniranja šumskog vrta kojeg organizira udruga Hrvatska permakultura, a koji će se održati 19. i 20. ožujka od 10 do 18h u Zagrebu, u prostoru Udruge Vestigium na Vrbanima, Rudeška 142.

Na tečaju ćete saznati i zašto je dobro saditi šumske vrtove u umjerenoj klimi, kako najbolje iskoristiti prostor vrta, koji su dobri i loši susjedi među trajnicama, kako pretvoriti voćnjak u šumski vrt i sl.

Organizator ističe kako su prijave obavezne unaprijed jer je broj mjesta ograničen. Za prijavu svi zainteresirani trebaju ispunititi svoje podatke u kratkom upitniku koji se nalazi na sljedećem linku: https://goo.gl/8CrPP3

>>Permakultura: Neka vaš vrt bude u skladu s prirodom!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.