budite originalni

Cvijet koji su naše bake obožavale, lijepa Kata, vraća se u velikom stilu u vrtove

lijepa Kata
Foto: Pixabay
1/2
01.08.2023.
u 10:58

Mlade biljke potrebno je malčirati kako bi im se osiguralo dovoljno vlage tijekom vrućih dana, a uz to visokim vrstama potrebno je staviti potporanj kako bi rasle uspravno

Nekada su lijepe Kate bile neizostavni dio u cvjetnjaku i/ili povrtnjaku, ali zvjedan (kako se još zove ovaj cvijet) kao da je nestao iz vrtova i s balkona. Kako je riječ o cvjetnici koja je jednostavna za uzgoj, a i iznimno otporna jer cvate sve do kasne jeseni, odlilčan je izbor za vrt ili kao balkonski ukras.

Zvjezdan je jednogodišnja cvjetnica i potječe iz Kine. Cvate od kolovoza pa sve do prvih mrzova. Postoje različite vrste koje se razlikuju po visini te obliku cvijeta pa ih prepoznajemo kao jednostavne, dugmaste, loptaste...

Foto: Pixabay

Boja cvijeta može biti ružičasta, crvena, ljubičasta ili bijela. Najbolje ih je saditi u kvalitetno vrtno tlo, vole umjereno vlažnu zemlju, sunčano mjesto, zaklonjeno od vjetra. Siju se izravno na gradicu ili lončanicu tijekom travnja i svibnja, a često se i osjemene pa na proljeće niknu mlade biljčice koje je potrebno rasaditi.

Napomena: Mlade biljke potrebno je malčirati kako bi im se osiguralo dovoljno vlage tijekom vrućih dana, a uz to visokim vrstama potrebno je staviti potporanj kako bi rasle uspravno.

Primjena: Sadimo ih u vrtovima, odlično izgledaju na balkonu ili terasi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije