isprobajte već danas

Jedan jednostavan prirodni recept od kojeg će hortenzije bujati cijelo ljeto

hortenzija
Flora magazin
31.05.2024.
u 12:36

Hortenzije najbolje uspijevaju u vlažnom, dobro dreniranom tlu i u sjeni – ne vole da im je previše sunčano ili sjenovito. Izbjegavajte položaje okrenute prema jugu, osobito ako je tlo vrlo suho

Hortenzije su omiljeni listopadni i otporni grmovi, od kojih su neke penjačice. Njihove upečatljive cvjetne glavice dolaze u različitim oblicima, od velikih kugli do stožaca, a najpopularnije i najprepoznatljivije vrste su mophead i lacecap s velikim, zaobljenim cvjetnim glavicama u nijansama bijele, plave i ružičaste boje u ljeto i jesen. Hortenzije najbolje uspijevaju u vlažnom, dobro dreniranom tlu i u sjeni – ne vole da im je previše sunčano ili sjenovito. Izbjegavajte položaje okrenute prema jugu, osobito ako je tlo vrlo suho.

Foto: pixabay

Iako je česta u cvjetnjacima, hortenzija ne uspijeva baš svakome. Osnovni problem kod njezina uzgoja je kiselost tla. Naime, hortenzija treba izrazito kiseli supstrat. Kiselost se može povećati zalijevanjem s vodom u koju ste umiješali limunsku kiselinu. U 1 litru vode dodajte malu plastičnu žličicu, onu s kojom se miješa kava, limunske kiseline. Već nakon nekoliko zalijevanja podići ćete kiselost tla. Hortenzija treba i dosta vlage, a ne bi se smjela biti ni na jakom suncu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije