U NIZOZEMSKOJ

Europa dobiva najveću urbanu farmu na krovu

urbana farma na krovu basel
Foto: Urban Farmers
1/7
25.04.2016.
u 11:09

Na krovu jedne zgrade u Hagu sve je spremno za farmu u kojoj će se uzgajati 45 tona povrća i 20 tona svježe gradske ribe cijelu godinu

UrbanFarmers AG j e švicarska tehnološka tvrtka specijalizirana za građenje komercijalnih prehrambenih pogona u gradovima. Od 2012. godine, UrbanFarmers AG je izgradio i pustio u pogon prvu svjetsku akvaponičku farmu na krovu u Baselu, UF001 LokDepot.

Druga farma na krovu je UF002 De Schilde, najveća komercijalna europska farma na krovu zgrade koja se prostire na 1.200 m2 staklenika za povrće, 370 m2 ribogojlišta te staklenik za prijem gostiju, ture i evente.

UrbanFarmers AG je s ovim projektom osigurao razvoj, inženjering, nabavu i ugovorene usluge. Konstrukcija je realizirana u partnerstvu sa hortikulturnim i akvakulturnim industrijskim liderima u Nizozemskoj.

Foto: Urban Farmers

Mark Durno, izvršni direktor UrbanFarmers Benelux komentirao je:

- UrbanFarmers će montizirati prazne urbane krovove dizajnirajući i otvarajući urbane farme u svakom gradu. Vrlo smo uzbuđeni da smo završili ovaj projekt u Nizozemskoj, u srcu komercijalne hortikulture i nadamo se da ćemo započeti sljedeći sa našim jakim partnerima.

Više o ovom projektu pročitajte OVDJE.

>>Parižani će saditi vrtove na krovu opere i stubištu koncertne dvorane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije