UREĐENJE EKSTERIJERA

Olakšajte si uređenje balkona i vrtova odabirom jednostavne garniture

vrtni namještaj
Foto: Promo fotografije
1/12
09.05.2014.
u 09:30

Otkrivamo ako u nekoliko jednostavnih poteza stvoriti svoju malu oazu na otvorenom

Prve tople dane uvijek iščekujemo s nestrpljenjem – slobodno vrijeme provedeno u vrtu ili na terasi kao da nam pruža bolji odmor od svakodnevice. Kako biste potpuno iskoristili potencijal koji vam pruža vaša terasa, bitno je pažljivo odabrati namještaj koji ćete na nju postaviti.Većina nas pri uređenju vanjskih prostora posegnut će za namještajem od ratana – izdržljiv je i jednostavno ga je održavati, a na prvi pogled dobro se uklapa u prirodni okoliš.

Odaberite stil

No ratan nije dobar odabir za one s manjim vrtovima – ovi naslonjači često su glomazni i zahtijevaju čvrstu površinu kako ne bi uništavali tlo na kojem se nalaze. Stoga su u posljednje vrijeme sve popularniji jednostavniji modeli stolaca i stolova s tankim postoljima koje po želji možete pomicati, ali i lako pospremiti u zatvoren prostor u slučaju čestih proljetnih oluja.

Preporuka je dizajnera birati namještaj koji izgleda što prirodnije kako ne bi odskakao od okoline, a imate li sreće i natkriveni prostor na terasi, možete investirati i u moderne vanjske garniture na kojima se može opustiti cijela obitelj. Jedna je od najvećih prednosti otvorenog prostora druženje s prijateljima i prostor za igru s djecom, a uz pristupačne komade možete ovaj doživljaj učiniti još posebnijim. Razni trgovački centri nude dodatke poput trampolina za igru, zračnih madraca i ljuljački koje će jednako razveseliti mlade i one nešto starije. Pri organiziranju druženja imajte na umu kako vam na otvorenom prostoru zabavu vrlo lako mogu upropastiti tri faktora. Prvi i svakako najopasniji je zračenje sunca, koje lako zanemarimo u prvim sunčanim danima.

Dodaci čine zabavu

Sunce je i u rano proljeće itekako snažno pa, planirate li dan provesti izloženi njegovom utjecaju, svakako posegnite za kremama sa zaštitnim faktorima, ali i neizostavnim suncobranima.

Kako bi razigrane ukućane i prijatelje brzo i fino nahranili, većini je omiljen način pripreme obroka roštilj, no kako će vam svaki iskusni grill-majstor reći - ovo nije lak posao. Stoga olakšajte i sebi i drugima odabirom dobrog pokretnog roštilja, za koji je najbitnije da ravnomjerno raspoređuje toplinu. Naša preporuka svakako ide onima koji se mogu rastaviti i prati u perilici za posuđe, no neki tvrde kako je tajna dobrog roštilja upravo u tome da se rešetka ne pere nakon upotrebe!

Konačno, nemojte zaboraviti ni na mrske komarce koji u ovo doba godine vladaju teritorijem, pogotovo ako se u blizini vašeg doma nalazi neka vodena površina. Osim obaveznih sredstava koja ih odbijaju, dobar trik su i mirisne svijeće, a za brigu o malenima najbolje je nabaviti suncobran s mrežom - osim što će ih držati zaštićene, može poslužiti i kao dobro mjesto za igru! Uživajte!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije