LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Stanar ili podstanar

I podstanarski dom može izgledati senzacionalno

Možete se poigrati tkaninama, obiteljskim fotografijama, ali treba ukloniti sve nepotrebno i planski kupovati stvari jer ćete ih možda nositi u novi vom
21. svibnja 2020. u 07:00 1 komentara 7981 prikaza
interijer
Foto: Promo fotografija
Pogledajte galeriju 1/5

Život u unajmljenom stanu podrazumijeva brojna ograničenja pa se uređenje unajmljenog stana čini prilično nemogućim i besmislenim. No, to ne mora uvijek biti tako. Svejedno što nije vaš vlastiti prostor, od unajmljenog stana stvorite oazu u kojoj ćete se osjećati ugodno i sigurno uredivši ga s malo umijeća i ljubavi i bez puno troškova. Odakle početi?

Važno je uzeti u obzir postojeći namještaj i druge elemente, planiranu duljinu boravka u unajmljenom stanu te odrediti visinu novčanog iznosa koji planirate investirati. Zatečeni namještaj u stanu možda je dotrajao, nije po vašem ukusu, a k tomu ima i previše detalja u stanu.

interijer | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Planirajte unaprijed

Stoga, prvi korak bio bi (u dogovoru s vlasnikom stana) ukloniti sve nepotrebno i planski kupiti stvari koje će jednoga dana, kada budete imali vlastiti dom, dobro doći. Ako vam je to pak prevelika investicija, osvježite postojeći namještaj novim ručkicama te obojite ili presvucite folijom staru komodu. Za bojenje zidova također je potrebna dozvola vlasnika, a osim toga, to je poprilična investicija. Zato predlažem da prazne zidove dekorirate ukrasnim zidnim naljepnicama koje se kasnije lako mogu skinuti.

Dobro i efektno rješenje za prazan zid može biti i jedna velika slika. Nećete pogriješiti ako investirate u ovakvu sliku računajući na to da će jednoga dana naći mjesto u vašemu budućem vlastitom domu. Također se možete poigrati dekorativnim tkaninama i prekrivačima na kauču i foteljama te na taj način unijeti dinamiku u prostor. Postavite i tepih upečatljivog uzorka kojim ćete definirati i upotpuniti vizualni dojam u prostoru, a to sve bez trajnih promjena.

interijer | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Mali trikovi

Tepihom ćete sakriti stari parket, unijeti boje i oživiti prostor. Uz minimalne troškove, dekorativnim jastucima različitih oblika i veličina unesite vedrinu i šarm. Jastučnice možete lako zamijeniti i premještati ih po potrebi iz jedne prostorije u drugu. Ne zaboravite i biljke koje će unijeti život i doprinijeti toplini doma. 
Unajmljeni stanovi u većini slučajeva imaju samo osnovnu rasvjetu, pa će dobro doći pokoja stolna lampa ili jedna visoka podna lampa koja će upotpuniti postojeću rasvjetu. Efektna podna lampa odličan je dekorativni element, a osim toga, lako se premješta.

A kako biste se u unajmljenom stanu osjećali kao u vlastitom domu, postavite i uramljene obiteljske fotografije na police ili komodu.Možete ih postaviti i na zid formirajući malu galeriju bez ukucavanja čavala, time što ćete upotrijebiti samoljepljivu traku s obje strane.

kuhinja ukradi ideju Pet stvarno dobrih rješenja za male kuhinje - neka budu lijepe i funkcionalne! stilske vježbe Kako opremiti apartman s malim budžetom, a da se pritom postigne maksimalni učinak? dobar posao Prije i poslije - pogledajte kako su vlasnici adaptirali garsonijeru na Krku

Dobar savjet zlata vrijedi

1. Krenite u akciju uređenja i dajte sve od sebe kako bi unajmljeni stan u kojemu živite, makar samo na određeno vrijeme, bio vaš topli dom i oaza sigurnosti.

2. Ako je potrebno izmijeniti dotrajali namještaj ili druge elemente, prilikom kupnje računajte na to da ćete ih koristiti u vlastitom budućem domu.

3. Riješite se nepotrebnih stvari, a na njihovo mjesto postavite ono što vam je potrebno ili pak samo oslobodite i rasteretite prostor kako biste se lakše kretali u stanu.

4. Stare lustere i lampe koji vam ne odgovaraju zamijenite novima. Na tržištu ih se može naći u raznim izvedbama i po povoljnim cijenama.

5. Dobro zapamtite i pribilježite sve što ste zamijenili, a originalni namještaj i sve drugo sačuvajte u spremištu i vratite na mjesto kad se budete selili iz stana.     

  • Avatar cleandreams
    cleandreams:

    Nudim ANTIBAKTERIJSKO DUBINSKO čišćenje MADRACA i ostalog tapeciranog namještaja, slobodno mi se javite. Sve na licu mjesta a madrac se može odmah koristiti. Sa certifikatom !!!😎👌..