Tržište

Cijene nekretnina u Zagrebu: Najveći pad cijena u Maksimiru

Cijene nekretnina u Zagrebu: Najveći pad cijena u Maksimiru
Žarko Bašić/PD/PIXSELL
20.01.2013.
u 00:23

U godinu dana cijene u Zagrebu u prosjeku
 pale 3,6 posto

Prošlu, 2012. pamtit ćemo po rekordno niskoj prodaji nekretnina na području Hrvatske, ali i po padu cijena nekretnina koje su ipak, s obzirom na smanjenju potražnju, i dalje, smatra većina građana, previsoke. Prema indeksu cijena nekretnina oglasnika Centarnekretnina, tražene cijene nekretnina, iako u godišnjem padu od 3,1%, u prosincu lanjske godine pale su tek 0,2 posto. Uzmemo li u obzir kretanje cijena na najvećem domaćem tržištu, onom zagrebačkom, cijene u prosincu 2012. u odnosu na studeni 2012. gotovo su stagnirale, odnosno pale su zanemarivih 0,1 posto.

Na godišnjoj razini, u odnosu na prosinac 2011., tražene cijene nekretnina ostvarile su pad od 3,5%.

Promatramo li tržište po kvartovima, primijetit ćemo pak da je Gornja Dubrava zabilježila najveći godišnji rast cijena stanova.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u prosincu iznosi 1665 eura/m2, što je 4,6% niže u odnosu na prosinac 2011. godine.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene su cijene stanova u većini četvrti pale, osim u istočnom dijelu Novog Zagreba i Gornjoj Dubravi.

Najskuplji stanovi i dalje su u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2310 eura za kvadratni metar, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2086 eura po kvadratu. Najniže su cijene stanova u Sesvetama, gdje prosječna cijena iznosi 1173 eura po kvadratnom metru te u Donjoj Dubravi gdje cijena iznosi 1406 eura.

Najveći pad u odnosu na prosinac 2011. bilježi pak gradska četvrt Maksimir gdje su cijene pale 8,5 posto, odnosno s prosječnih 2028 eura na 1856 eura po kvadratnom metru.

NE PROPUSTITE: Ovo je 10 stvari koje morate znati prije nego što kupite nekretninu

Želite što prije prodati nekretninu? Slijedite ove trikove

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije