kretanje cijena

Cijene nekretnina i dalje rastu na poznatim otočkim destinacijama

nekretnine jadran more
Thinkstock
01.07.2021.
u 11:47

Na otoku Krku najviše tražene cijene nekretnina su u samom Krku te u Malinskoj. Obje destinacije bilježe nešto više tražene cijene u odnosu na prošlogodišnji lipanj, za razliku od Baške, Omišlja i Punata

Cijene nekretnina na najskupljim otočkim lokacijama u Hrvatskoj i dalje su uglavnom u blagom rastu, unatoč nižim brojkama u turizmu u ovoj i prethodnoj ljetnoj sezoni, a rast prati i interes potencijalnih kupaca koji su u lipnju pretraživali poznate destinacije na otocima više od 10 posto u odnosu na prošlogodišnji lipanj.

Foto: pixabay

Ipak, neka su mjesta na otocima traženija od drugih, a razlike u traženim cijenama ovisno o samom mjestu na otoku sežu i do 900 eura po kvadratu.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Tražene cijene nekretnina na otoku Krku

Na otoku Krku najviše tražene cijene nekretnina su u samom Krku te u Malinskoj. Obje destinacije bilježe nešto više tražene cijene u odnosu na prošlogodišnji lipanj, za razliku od Baške, Omišlja i Punata. Tako je najviša prosječna tražena cijena kvadrata u Krku u lipnju iznosila 2654 eura, a najniža u Punatu 1821 eura. Kad je riječ o potražnji, nekretnine na Krku pretraživalo je gotovo 11 posto potencijalnih kupaca više nego prošle godine.

Foto: Promo

Tražene cijene nekretnina na otoku Braču

Nekretnine na Braču također su ove godine gotovo 11 posto traženije u odnosu na prošlogodišnji lipanj, a kao i očekivano, tražene cijene najviše su u Bolu. Tamo se za kvadrat prosječno traži 2729 eura, što je oko 70 eura manje u odnosu na prošlogodišnji lipanj.Tražene cijene na Braču oko 50 eura po kvadratu su u prosjeku niže i u Sutivanu, koji je drugi po visini traženih cijena na ovom otoku. S druge strane, najviši godišnji rast cijena na Braču zabilježila su Pučišća. Tamo se sada prosječno traži 1853 eura po kvadratu, što je 8 posto niže u odnosu na prošlu godinu.

Foto: Eduard Hanna

 

Tražene cijene nekretnina na otoku Hvaru

Hvar je i dalje među najpopularnijim ljetnim odredištima, čemu svjedoči i velik rast interesa potencijalnih kupaca. Vikendice, apartmane i kuće za odmor na Hvaru ove su godine kupci pretraživali čak 16 posto više nego prošle.Tražene cijene nekretnina su stabilne, no u promjenama se posebno ističu sam Hvar, gdje je tražena cijena rasla čak 10,7 posto i sada iznosi prosječnih 2879 eura te Sućuraj u kojemu su tražene cijene pale za 10,2 posto. Najniže tražene cijene kvadrata mogu se naći u Starom Gradu, gdje sada iznose 1504 eura, no ne bilježe negativnu promjenu u odnosu na prošlu godinu.

Foto: SODA arhitekti

Tražene cijene nekretnina na otoku Korčuli

Najtraženije destinacije na Korčuli su sama Korčula, Vela Luka i Lumbarda te u svima tražene cijene premašuju 2000 eura po kvadratu. Ipak, dok su u Veloj Luci tražene cijene u odnosu na prethodnu godinu blago rasle, Lumbarda bilježi pad traženih cijena od 6,4 posto. Zanimljivo je istaknuti i da su potencijalni kupci ove godine pretraživali nekretnine na Korčuli čak 28 posto više u odnosu na prošlogodišnji lipanj.

Velik rast interesa za oglase nekretnina od 26 posto bilježi i jedan sjeverniji otok – Cres, na kojemu su prosječne tražene cijene nekretnina u lipnju iznosile 2364 eura, što je 5 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Za razliku od njih, na otoku Rabu ovog su se lipnja nekretnine pretraživale 10 posto manje u odnosu na prošlu godinu, no prosječna tražena cijena nekretnina nije pala i sada iznosi 1726 eura po kvadratu.

Na otoku Visu valja istaknuti značajnu razliku traženih cijena u Komiži i u samom Visu. Dok u Komiži ona iznosi 1736 eura po kvadratu, u Visu prodavatelji prosječno traže čak 2541 eura za kvadrat kuće ili apartmana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije