Tržište nekretnina

Čak 47% ukupne potražnje stanova odnosi se na grad Zagreb

17.04.2010., Zagreb, Hrvatska  - Laniste, Jaruscica 7a i 9. Orion grupa prodaje namjestene ogledne stanove po akcijskim cijenama.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
08.03.2016.
u 10:43

U siječnju i veljači bilježi se zaustavljanje trenda pada prosječnih cijena stanova u glavnom gradu Hrvatske, dok cijene kuća i dalje padaju

I veljača je potvrdila rezultate iz siječnja ove godine: u odnosu na prošlu godinu, cijene nekretnina u Hrvatskoj na ukupnoj su razini i dalje su u padu.

U usporedbi s veljačom prošle godine pale su za 0,36%, a za čak 8% u odnosu na cijene u istom mjesecu 2011., pokazalo je istraživanje Njuškala provedeno na uzorku od 162.000 nekretnina.

Iako prosječne cijene stanova bilježe mali oporavak 0,40%, pad cijena kuća od 0,61% ipak je učinio svoje i ide u prilog negativnom trendu. Nakon Zagreba, na koji otpada 47% ukupne potražnje stanova, u Hrvatskoj su oni bili najtraženiji u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, dok su se kuće, uz navedene gradove, najviše tražile u Vodicama i Crikvenici.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Na nivou županija također se bilježi pad – najveći je u Virovitičko-podravskoj (-10,15%), a najviše interesa pobudile su nekretnine u gradu Zagrebu, Primorsko-goranskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji. Najpopularnija su gradilišta, posve razumljivo, na obali – u okolici Zadra, Šibenika i Pule te Kaštelima i na otoku Viru.

Na začelju kolone u svim segmentima nekretnina i dalje je Vukovar, u kojem je prosječna cijena i dalje niža od 500 eura.

>>Na splitskom Žnjanu u prodaji najluksuzniji stanovi na Jadranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije