LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Kretanje cijena

Čak 47% ukupne potražnje stanova odnosi se na grad Zagreb

U siječnju i veljači bilježi se zaustavljanje trenda pada prosječnih cijena stanova u glavnom gradu Hrvatske, dok cijene kuća i dalje padaju
08. ožujka 2016. u 10:43 0 komentara 879 prikaza
17.04.2010., Zagreb, Hrvatska  - Laniste, Jaruscica 7a i 9. Orion grupa prodaje namjestene ogledne stanove po akcijskim cijenama.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

I veljača je potvrdila rezultate iz siječnja ove godine: u odnosu na prošlu godinu, cijene nekretnina u Hrvatskoj na ukupnoj su razini i dalje su u padu.

U usporedbi s veljačom prošle godine pale su za 0,36%, a za čak 8% u odnosu na cijene u istom mjesecu 2011., pokazalo je istraživanje Njuškala provedeno na uzorku od 162.000 nekretnina.

03.02.2016., Zagreb -  Prva napravljena stambena zgrada u Zelinskoj ulici na Martinovki. Photo: Marko Prpic/PIXSELL | Autor :

Iako prosječne cijene stanova bilježe mali oporavak 0,40%, pad cijena kuća od 0,61% ipak je učinio svoje i ide u prilog negativnom trendu. Nakon Zagreba, na koji otpada 47% ukupne potražnje stanova, u Hrvatskoj su oni bili najtraženiji u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, dok su se kuće, uz navedene gradove, najviše tražile u Vodicama i Crikvenici.

Nekretnine na Jadranu  | Autor : Grgo Jelavić/Pixsell Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Na nivou županija također se bilježi pad – najveći je u Virovitičko-podravskoj (-10,15%), a najviše interesa pobudile su nekretnine u gradu Zagrebu, Primorsko-goranskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji. Najpopularnija su gradilišta, posve razumljivo, na obali – u okolici Zadra, Šibenika i Pule te Kaštelima i na otoku Viru.

Na začelju kolone u svim segmentima nekretnina i dalje je Vukovar, u kojem je prosječna cijena i dalje niža od 500 eura.

>>Na splitskom Žnjanu u prodaji najluksuzniji stanovi na Jadranu

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.